Μουσείο Αμερικάνικης Φυσικής ιστορίας στην Νέα Υόρκη

Μέσα στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης

Το να επισκεφτούμε την Αμερική ήταν ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μας, το οποίο και καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε το καλοκαίρι του 2019. Επιλέξαμε την Νέα Υόρκη ως κύριο προορισμό μας, καθώς θέλαμε να ζήσουμε από κοντά όλα όσα βλέπαμε τόσο καιρό στις ταινίες. Και το Μεγάλο Μήλο μας κέρδισε την καρδιά!

Άμα δεν το γνωρίζετε ήδη, ανάμεσα στα τεράστια κτήρια και ουρανοξύστες της έντονης αυτής πόλης, που μάλιστα κάποιοι θεωρούν το κέντρο του κόσμου, εκτείνεται το καταπράσινο πάρκο, το Central Park. Ήμασταν αρκετά τυχεροί που μέναμε δίπλα στο πάρκο, αλλά ακόμα πιο τυχεροί που το κατάλυμα ήταν πολύ κοντά στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής ιστορίας. Πιο συγκεκριμένα, το Μουσείο βρίσκεται στην 79η οδό και Central Park West. Οι πλησιέστεροι σταθμοί του μετρό είναι ο σταθμός 81st Street, από τις γραμμές B και C, και ο σταθμός 79th Street από την γραμμή 1.

Περισσότερες πληροφορίες για το που μείναμε στην Νέα Υόρκη μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πολλοί ίσως να έχετε δει μέρη του μουσείου από διάφορες σκηνές των ταινιών του Χόλυγουντ. Χαρακτηριστικές ταινίες «Η Μούμια», «Οι Άντρες με τα Μαύρα 2», «Lara Croft: Tomb Raider» αλλά και πολλές άλλες. Ακόμη, οι ταινίες «Μία Νύχτα στο Μουσείο» 1,2 και 3 έχουν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου έχουν γυριστεί μέσα στο μουσείο.

Δείτε πως μπορείτε να βγάλετε την ESTA για την επίσκεψη σας στις Η.Π.Α. εδώ.

Πριν όμως προχωρήσουμε στο τι θα δείτε στο μουσείο, θα σας δώσουμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την επίσκεψη σας. Αρχικά, οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 10 π.μ. έως τις 5:45 μ.μ. Εξαίρεση αποτελούν η Ημέρα των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων. Το κόστος για την είσοδό σας στο μουσείο είναι 23$ για τους ενήλικες, 13$ για τα παιδιά από 3 έως 12 χρονών και 18$ για τους ηλικιωμένους άνω των 60. Οι τιμές αυτές είναι ενδεικτικές και προτείνονται από το μουσείο. Οι επισκέπτες ωστόσο μπορούν να πληρώσουν όσο αυτοί επιθυμούν με την μορφή χορηγίας.

Η επίσκεψη στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Νέα Υόρκη λοιπόν, είναι μία άκρως εκπαιδευτική, αλλά και διασκεδαστική εμπειρία για μεγάλους και παιδιά. Παρέχει μία τεράστια ποικιλία εκθεμάτων, από την εποχή των δεινοσαύρων, έντομα, φυτά, ανθρώπινο πολιτισμό και το σύμπαν. Αποτελείται από 28 συνδεδεμένα κτίρια που στεγάζουν 45 εκθεσιακές αίθουσες και πάνω από 33 εκατομμύρια εκθέματα. Επίσης, διαθέτει πλανητάριο και βιβλιοθήκη, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι θα μπορούσατε να αφιερώσετε πάνω από ένα χρόνο της ζωής σας για να ζήσετε στο μουσείο φυσικής ιστορίας και πάλι να μην τα δείτε όλα.

Παρακάτω θα παραθέσουμε μερικά από τα εκθέματα που μας άφησαν άφωνους και τα οποία μας έκαναν τόσο εντύπωση που τα φέρνουμε ακόμα στο μυαλό μας.

The Milstein Family Hall of Ocean Life

Η αίθουσα αυτή τονίζει την έντονη ζωή του υποθαλάσσιου κόσμου, την ποικιλομορφία και πολυπλοκότητα του καθηλωτικού αυτού περιβάλλοντος.  Το έκθεμα όμως που δεν γίνεται να παραλείψεις (και δεν μπορείς κιόλας!) είναι η τεράστια μπλε φάλαινα 29 μέτρων. Το συγκεκριμένο θηλαστικό κρέμεται εντυπωσιακά πάνω από το κέντρο της αίθουσας. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι όπως μπορεί κάποιος να τους δει από τον βυθό της θάλασσας, η σύγκρουση της φάλαινας με το τεράστιο καλαμάρι και το τεράστιο έκθεμα με τα δελφίνια και τους τόνους, είναι αυτά που κρατήσαμε στην μνήμη μας μεταξύ άλλων. Κατά την επίσκεψη μας στην συγκεκριμένη αίθουσα ζήσαμε και μια VR εμπειρία βασισμένη στον υποθαλάσσιο κόσμο. Ανάλογα θεματικά events γίνονται και σε άλλες αίθουσες, οπότε μην παραλείψετε να δοκιμάσετε κάτι αντίστοιχο αν σας δοθεί η ευκαιρία.

η αίθουσα με τα ψάρια στο αμερικανικό μουσείο φυσικής ιστορίας
Hall of Biodiversity

Η Αίθουσα της Βιοποικιλότητας παρουσιάζει με τον πιο έντονο και ζωντανό τρόπο την ομορφιά και την αφθονία της ζωής του πλανήτη μας, τονίζοντας τα διαφορετικά είδη, αλλά και τους παράγοντες που τα απειλούν. Το πιο εντυπωσιακό έκθεμα για εμάς είναι το Dzanga – Sangha. Ένα τροπικό δάσος με την χλωρίδα και την πανίδα του και το έκθεμα The Spectrum of Life (Το Φάσμα της Ζωής) που δείχνει την εξέλιξη διαφόρων ειδών από μικροοργανισμούς σε χερσαίους και υδρόβιους γίγαντες.

6 Αίθουσες με εκθέματα Θηλαστικών

Η αίθουσα Akeley με τα Αφρικανικά θηλαστικά είναι από τις πιο γνωστές. Στην μέση της αίθουσας βρίσκεται το έκθεμα με μια οικογένεια αφρικανικών ελεφάντων.  Οι υπόλοιπες αίθουσες είναι η Αίθουσα με τα Πρωτεύοντα Θηλαστικά με τα είδη πιθήκων, μαϊμούδων και η εξέλιξη του ανθρώπου. Η Αίθουσα με τα θηλαστικά της Ασίας, όπου εστιάζουν στα μεγάλα θηλαστικά της Ινδίας και της Ταϊλάνδης. Η αίθουσα που δυστυχώς είδαμε πολύ βιαστικά λόγω έλλειψης χρόνου, ήταν η αίθουσα με τα θηλαστικά της Βόρειας Αμερικής. Εκεί μπορεί κάποιος να δει βίσωνες, αρκούδες, ταράνδους και πολλά ακόμα. Ναι μεν είδαμε τα τελευταία βιαστικά, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εντυπωσιαστήκαμε αρκετά!

βαλσαμωμένα ζώα και θηλαστικά στο αμερικανικό μουσείο φυσικής ιστορίας
Αίθουσες Απολιθωμάτων

Από τις 6 αίθουσες που στεγάζουν εκθέματα με απολιθώματα δεινοσαύρων, μας άφησε άφωνους ο Τιτανόσαυρος  37 μέτρων, ο οποίος είναι τόσο μεγάλος που η ουρά αλλά και το κεφάλι του εξέχουν από τις εισόδους της αίθουσας. Στην αίθουσα Προέλευση των Σπονδυλωτών κρέμεται ο σκελετός του Πτεροσαύρου και το έκθεμα με την οδοντοστοιχία του γνωστού καρχαρία που έχει εξαφανιστεί, του Μεγαλόδοντα.

απολιθώματα και δεινόσαυροι
Rose Center for Earth and Space

Το Rose Center for Earth and Space περιλαμβάνει τη θεαματική σφαίρα Hayden. Ακόμη, υπάρχουν εκθέσεις που εξερευνούν το τεράστιο εύρος μεγεθών στο σύμπαν, την ιστορία 13 δισεκατομμυρίων ετών του σύμπαντος, τη φύση των γαλαξιών, των άστρων και των πλανητών και τα δυναμικά χαρακτηριστικά του πλανήτη Γη.

Harriet and Robert Heilbrunn Cosmic Pathway

Πρόκειται για μία εκπαιδευτική διαδρομή 110 μέτρων που εκθέτει την ιστορία του σύμπαντος 130 δισεκατομμυρίων χρόνων. Τα αντικείμενα κατά μήκος της διαδρομής περιλαμβάνουν έναν μετεωρίτη που χρονολογείται από τη γέννηση του ηλιακού μας συστήματος, ένα δείγμα από τον αρχαιότερο βραχώδη σχηματισμό στη Γη, έναν τριλοβίτη, το πρώτο ζώο με μάτια και το απολιθωμένο οδοντωτό δόντι ενός γιγάντιου σαρκοφάγου δεινοσαύρου.

Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου εδώ.

Αυτές ήταν οι κυριότερες αίθουσες κατά την άποψή μας και αυτές που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον κατά την επίσκεψή μας. Σε όλες βρίσκονται διαδραστικά εκπαιδευτικά εκθέματα στα οποία μπορείτε να μάθετε πολλές πληροφορίες για το θέμα της κάθε αίθουσας. Εντός του μουσείου θα βρείτε επίσης το τριώροφο μαγαζί για να αγοράσετε τα αναμνηστικά σας.

Η επίσκεψη στο Αμερικανικό μουσείο φυσικής ιστορίας στην Νέα Υόρκη, μόνο αδιάφορους δεν θα σας αφήσει! Θα φύγετε με αρκετές πληροφορίες που θα αναφέρετε στις συζητήσεις σας με φίλους και παιδιά για χρόνια!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2020-2022 - All rights reserved | Created with by Crazy Lemon