Ανακαλύπτοντας το Βελιγράδι: Ο απόλυτος ταξιδιωτικός οδηγός για την πρωτεύουσα της Σερβίας

Βελιγράδι, η ζωντανή πρωτεύουσα της Σερβίας! Το ταξίδι μας σε αυτή τη συναρπαστική πόλη ξεκίνησε με ένα οδικό ταξίδι από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Αθήνα, διασχίζοντας εκπληκτικά τοπία των Βαλκανίων. Καθώς φτάσαμε στο Βελιγράδι, εντυπωσιαστήκαμε από τη μοναδική γοητεία του. Ένα μείγμα ιστορίας, πολιτισμού και θετικής ενέργειας. Είτε είστε λάτρης της ιστορίας, είτε γευσιγνώστης, είτε περιπετειώδης τύπος, το Βελιγράδι έχει σίγουρα κάτι να σας προσφέρει. Αναλυτικά, θα δείτε στο άρθρο μας παρακάτω τι μπορείτε να δείτε στο Βελιγράδι, από τα αρχαία φρούρια και τα μουσεία του μέχρι την έντονη νυχτερινή ζωή και τη νόστιμη κουζίνα του.

Γενικές Πληροφορίες

  • Το νόμισμα της Σερβίας είναι το σερβικό δηνάριο. Για να ενημερώνεστε για τις αλλαγές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες επισκεφθείτε το XE Currency Converter.
  • Το Βελιγράδι είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας.
  • Έχει πληθυσμό περίπου 1,2 εκατομμύρια κατοίκους.
  • Η πρώτη ιστορική αναφορά στο Βελιγράδι χρονολογείται από τον 3ο αιώνα π.Χ. Υπήρξε σημαντική πόλη σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας λόγω της στρατηγικής του θέσης, όπου συναντώνται οι ποταμοί Σάββας και Δούναβης.
  • Διαθέτει ένα αεροδρόμιο, το αεροδρόμιο Nikola Tesla. Για διαθέσιμες πτήσεις και τιμές δείτε εδώ.
  • Μπορείτε να ταξιδέψετε στο Βελιγράδι με την ταυτότητά σας. Περισσότερες πληροφορίες για τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, ανάλογα με την εθνικότητά σας και τον επιθυμητό προορισμό σας, μπορείτε να βρείτε εδώ.
  • Η επίσημη γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι η Σερβική. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι μιλούν επίσης Αγγλικά.
  • Αν ταξιδεύετε στο Βελιγράδι και θέλετε να παραμείνετε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ενώ βρίσκεστε εν κινήσει, η αγορά μιας surf roam για διεθνές και οικονομικό internet είναι μια εξαιρετική επιλογή. Με μια surf roam, μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο από το τηλέφωνό σας ή άλλη συσκευή χωρίς να ανησυχείτε για ακριβά τέλη περιαγωγής ή αναξιόπιστες συνδέσεις Wi-Fi.

Μετακινήσεις

Μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο

Το Βελιγράδι διαθέτει ένα αεροδρόμιο όπως προαναφέραμε, το αεροδρόμιο Nikola Tesla, το οποίο βρίσκεται περίπου 18 χιλιόμετρα δυτικά του κέντρου της πόλης. Παρακάτω θα παραθέσουμε όλους τους ενδεικτικούς τρόπους μεταφοράς από το αεροδρόμιο προς την πόλη του Βελιγραδίου.

Ταξί: Ο μέσος χρόνος διαδρομής από/προς το κέντρο της πόλης του Βελιγραδίου είναι περίπου 25 λεπτά σε ευνοϊκές συνθήκες οδήγησης. Ο τιμοκατάλογος για αυτές τις διαδρομές είναι προκαθορισμένος και εξαρτάται από τον προορισμό σας στην πόλη.

Για κρατήσεις και τιμές δείτε εδώ.

Λεωφορείο: Η γραμμή A1 Minibus Line συνδέει το αεροδρόμιο με το κέντρο της πόλης και εκτελεί δρομολόγια κάθε 30 λεπτά, με το πρώτο λεωφορείο να αναχωρεί στις 4:00 π.μ. και το τελευταίο λεωφορείο να αναχωρεί στις 12:00 π.μ.. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια online, στο αεροδρόμιο ή μέσα στο λεωφορείο. Η διαδρομή προς το κέντρο της πόλης διαρκεί περίπου 30-40 λεπτά.

Μεταξύ του αεροδρομίου και του κέντρου της πόλης λειτουργεί επίσης το λεωφορείο με τον αριθμό 72. Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται στον τερματικό σταθμό αναχωρήσεων και η διαδρομή διαρκεί περίπου 40-50 λεπτά. Τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα περίπτερα σε όλη την πόλη.

Ιδιωτική μεταφορά: Αν προτιμάτε ένα πιο άνετο και χωρίς άγχος ταξίδι από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης, μπορείτε να κλείσετε ένα ιδιωτικό trnasfer – vip μετακίνηση. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία, με τις τιμές να εξαρτώνται από τον τύπο του οχήματος και τον προορισμό.

Τρένο: Το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου δεν έχει απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση με το κέντρο της πόλης. Ωστόσο, μπορείτε να πάρετε λεωφορείο για τον πλησιέστερο σιδηροδρομικό σταθμό, τον σταθμό Batajnica, και στη συνέχεια να πάρετε το τρένο για το κέντρο της πόλης. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 30-40 λεπτά.

Μετακινήσεις εντός της πόλης

Το Βελιγράδι διαθέτει ένα καλά ανεπτυγμένο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών που περιλαμβάνει λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ και μια γραμμή μετρό. Το σύστημα διαχειρίζεται η εταιρεία GSP Beograd.

Λεωφορεία: Τα λεωφορεία είναι το πιο συνηθισμένο μέσο μεταφοράς στο Βελιγράδι, με περισσότερες από 200 λεωφορειακές γραμμές να λειτουργούν σε όλη την πόλη. Δρομολογούνται από τις 5:00 π.μ. περίπου έως τα μεσάνυχτα, ενώ μετά αναλαμβάνουν τα νυχτερινά λεωφορεία. Τα λεωφορεία διαθέτουν κλιματισμό και είναι συνήθως αρκετά καθαρά. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια σε περίπτερα ή κιόσκια ή απευθείας από τον οδηγό, αλλά συνιστάται η αγορά μιας επαναφορτιζόμενης κάρτας Bus Plus, η οποία μπορεί να φορτιστεί με πίστωση και να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τραμ: Είναι ένα ακόμη δημοφιλές μέσο μεταφοράς στο Βελιγράδι, με 12 γραμμές που λειτουργούν στην πόλη. Λειτουργούν από τις 4:30 π.μ. περίπου έως τα μεσάνυχτα. Τα τραμ είναι συνήθως αρκετά γεμάτα κατά τις ώρες αιχμής, αλλά προσφέρουν έναν βολικό τρόπο για να μετακινηθείτε στην πόλη. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν σε περίπτερα ή κιόσκια ή απευθείας από τον οδηγό, αλλά και πάλι, συνιστάται η χρήση κάρτας Bus Plus.

Τρόλεϊ: Τα τρόλεϊ είναι παρόμοια με τα λεωφορεία, αλλά κινούνται με εναέρια ηλεκτρικά καλώδια. Λειτουργούν 9 γραμμές τρόλεϊ στο Βελιγράδι. Δρομολογούνται από τις 5:00 π.μ. έως τα μεσάνυχτα περίπου και τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν σε περίπτερα ή κιόσκια ή απευθείας από τον οδηγό.

Ποδήλατο: Το Βελιγράδι δεν είναι τόσο φιλικό προς το ποδήλατο, όσο ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά η ποδηλασία εξακολουθεί να αποτελεί επιλογή. Υπάρχουν πολλά καταστήματα ενοικίασης ποδηλάτων σε όλη την πόλη, ενώ η πιο γνωστή εφαρμογή ενοικίασης είναι η Nextbike. Τα πρώτα 30 λεπτά είναι δωρεάν, και στη συνέχεια οι τιμές είναι λογικές βάση ισχύοντος καταλόγου. Υπάρχουν επίσης αρκετοί ποδηλατόδρομοι στην πόλη, αλλά δεν είναι πάντα καλά συντηρημένοι.

Ταξί: Τα ταξί είναι διαθέσιμα παντού στο Βελιγράδι, αλλά συνιστάται να χρησιμοποιείτε ταξί με άδεια για να αποφύγετε τις απάτες και τις κρυφές χρεώσεις. Τα αδειοδοτημένα ταξί έχουν πινακίδα στην οροφή με μπλε φόντο και λευκό αριθμό και διαθέτουν επίσης ταξίμετρο. Είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές μεταφοράς με ταξί, όπως το CarGo και το Beotaxi, οι οποίες είναι δημοφιλείς στο Βελιγράδι.

Δωμάτια για τo Βελιγράδι μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τι να κάνετε στο Βελιγράδι

Επισκεφθείτε το φρούριο Kalemegdan

Το φρούριο Kalemegdan είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στο Βελιγράδι. Βρίσκεται σε έναν λόφο με θέα τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη, το φρούριο χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ. και έχει αποτελέσει τόπο πολυάριθμων μαχών κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Σήμερα, είναι ένα ήσυχο πάρκο που προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη και τους ποταμούς που βρίσκονται από κάτω.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα τείχη, τους πύργους και τις πύλες του φρουρίου, καθώς και τα πολυάριθμα μουσεία και μνημεία μέσα στο πάρκο. Το Στρατιωτικό Μουσείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας βρίσκονται και τα δύο μέσα στο φρούριο, ενώ υπάρχουν επίσης αρκετές γκαλερί τέχνης και εκθέσεις.

Το ίδιο το πάρκο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε και να κάνετε ένα διάλειμμα από τη φασαρία της πόλης. Υπάρχουν πολλά μονοπάτια για περπάτημα, παγκάκια και ανοιχτοί χώροι όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα πικνίκ ή απλώς μια βόλτα στον ήλιο.

Στο φρούριο Kalemegdan διοργανώνεται επίσης το ετήσιο καλοκαιρινό φεστιβάλ του Βελιγραδίου, το οποίο πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο και Αύγουστο. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσική, θέατρο, χορό και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε την τοπική καλλιτεχνική σκηνή.

Visit Kalemegdan Fortress - Φρούριο Kalemegdan στο Βελιγράδι
Εξερευνήστε την γειτονιά Skadarlija

Η Skadarlija είναι μια μποέμικη γειτονιά που βρίσκεται στην καρδιά του Βελιγραδίου. Είναι γνωστή για τα πλακόστρωτα δρομάκια της, τα παραδοσιακά εστιατόρια και τη ζωντανή της ατμόσφαιρα. Η εξερεύνηση της Skadarlija είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε την τοπική κουλτούρα και να απολαύσετε νόστιμο Σερβικό φαγητό.

Η οδός Skadarlija, είναι γεμάτη εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα. Εκεί, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά παραδοσιακά Σερβικά πιάτα, όπως cevapi (κρέας στη σχάρα), pljeskavica (χάμπουργκερ σερβικού τύπου) και kajmak (κρεμώδες τυρί). Όσο μείναμε στο Βελιγράδι επισκεφτήκαμε την περιοχή δύο φορές για δείπνο και στα τοπικά εστιατόρια υπήρχε επίσης ζωντανή μουσική με παραδοσιακά τραγούδια. Τέλος, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε την αγορά της Skadarlija, η οποία είναι μια πολυσύχναστη υπαίθρια αγορά όπου μπορείτε να βρείτε φρέσκα προϊόντα, λουλούδια και άλλα προϊόντα. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να απολαύσετε την τοπική ατμόσφαιρα και να πάρετε μερικά σνακ για ένα πικνίκ στο κοντινό πάρκο του Kalemegdan.

Belgrade. Famous Skadarlija old cobbled streets - Οι δρόμοι της γειτονιάς Skadarlija στο Βελιγράδι
Επισκεφθείτε το ναό του Αγίου Σάββα

Η επίσκεψη στο ναό του Αγίου Σάββα είναι ένα must-do όταν βρίσκεστε στο Βελιγράδι. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους ναούς στον κόσμο και είναι αφιερωμένος στον Άγιο Σάββα, ο οποίος θεωρείται ο ιδρυτής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο ναός χτίστηκε στο σημείο όπου οι Οθωμανοί Τούρκοι έκαψαν τα λείψανα του Αγίου Σάββα το 1594.

Η κατασκευή του ναού ξεκίνησε το 1935, αλλά διακόπηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της κομμουνιστικής εποχής. Οι εργασίες συνεχίστηκαν τη δεκαετία του 1980 και ο ναός ολοκληρώθηκε τελικά και εγκαινιάστηκε το 2004. Ο κύριος τρούλος του ναού έχει ύψος 70 μέτρα και το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με όμορφα ψηφιδωτά και τοιχογραφίες.

Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να εισέλθουν στον ναό και δεν υπάρχει εισιτήριο εισόδου. Είναι ένα ήσυχο και γαλήνιο μέρος όπου μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα από τη φασαρία της πόλης και να απολαύσετε την όμορφη αρχιτεκτονική και τη θρησκευτική τέχνη. Το εσωτερικό του ναού είναι πραγματικά εντυπωσιακό και σίγουρα θα σας αρέσει. Τέλος, υπάρχουν επίσης καταστήματα δώρων – souvenirs μέσα στο ναό όπου μπορείτε να αγοράσετε αναμνηστικά και θρησκευτικά αντικείμενα.

Ο εντυπωσιακός θρησκευτικός ναός του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.
Περπατήστε κατά μήκος του Δούναβη

Ο περίπατος κατά μήκος του ποταμού Δούναβη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε το Βελιγράδι και να απολαύσετε την όμορφη θέα της πόλης. Η όχθη του ποταμού εκτείνεται σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων και προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ευκαιρίες για περιήγηση στα αξιοθέατα, τζόκινγκ και ποδηλασία.

Μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές για να περπατήσετε κατά μήκος του ποταμού είναι η προκυμαία του Βελιγραδίου, μια πρόσφατα ανεπτυγμένη περιοχή που όπου υπάρχουν σύγχρονα κτίρια, εστιατόρια, καφετέριες και πάρκα. Ένα άλλο δημοφιλές μέρος για να περπατήσετε κατά μήκος του ποταμού είναι η Ada Ciganlija, μια δημοφιλής περιοχή αναψυχής που διαθέτει λίμνη, παραλία και πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε, να κολυμπήσετε, να παίξετε beach volley ή να νοικιάσετε ένα ποδήλατο και να εξερευνήσετε την περιοχή.

Αν σας ενδιαφέρει η αρχιτεκτονική, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την Παλιά Πόλη, όπου μπορείτε να δείτε τα όμορφα κτίρια από την Οθωμανική και την Αυστροουγγρική περίοδο. Πολλά από αυτά βρίσκονται κοντά στο ποτάμι, όπως η πλατεία Δημοκρατίας, το πάρκο Kalemegdan και η γέφυρα Branko.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το ταξίδι μας στα Βαλκάνια, εδώ.

Επισκεφθείτε το Μουσείο Nikola Tesla

Το Μουσείο Νίκολα Τέσλα στο Βελιγράδι είναι μια απαραίτητη επίσκεψη για όποιον ενδιαφέρεται για την επιστήμη και την τεχνολογία. (Στράτος: ως ηλεκτρολόγος μηχανικός έπρεπε οπωσδήποτε να πάω!!!). Το μουσείο είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του διάσημου Σερβοαμερικανού εφευρέτη και ηλεκτρολόγου μηχανικού, Νίκολα Τέσλα. Βρίσκεται στη γειτονιά του Vracar, κοντά στο ναό του Αγίου Σάββα.

Το μουσείο στεγάζει μια συλλογή προσωπικών αντικειμένων του Tesla, συμπεριλαμβανομένης της τεφροδόχου κύστης του, βιβλίων, σημειώσεων και άλλων εγγράφων. Υπάρχουν επίσης πολλά διαδραστικά εκθέματα και επιδείξεις που επιτρέπουν στους επισκέπτες να μάθουν για τις εφευρέσεις και τα πειράματα του Tesla με τον ηλεκτρισμό. Μπορείτε να δείτε μοντέλα των πιο διάσημων εφευρέσεων του Tesla, όπως το πηνίο Tesla και τον κινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος (AC). Το μουσείο διαθέτει επίσης μια ερευνητική βιβλιοθήκη, η οποία περιέχει περισσότερα από 160.000 έγγραφα που σχετίζονται με τη ζωή και το έργο του Tesla. Το προσωπικό του μουσείου είναι καταρτισμένο, φιλικό και είναι πρόθυμο να απαντήσει σε κάθε σας ερώτηση.

Κάντε μια περιήγηση με βάρκα

Το να κάνετε μια βόλτα με βάρκα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε το Βελιγράδι από μια διαφορετική οπτική γωνία και να εξερευνήσετε τους ποταμούς Δούναβη και Σάβα. Υπάρχουν πολλές εταιρείες ξενάγησης που προσφέρουν περιηγήσεις με βάρκες στο Βελιγράδι, από σύντομες εκδρομές στα αξιοθέατα μέχρι μεγαλύτερες κρουαζιέρες με γεύματα και σχετική ψυχαγωγία. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ένα ιδιωτικό σκάφος, αν προτιμάτε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία. Ορισμένα δημοφιλή αξιοθέατα κατά μήκος του ποταμού περιλαμβάνουν το φρούριο Kalemegdan, την έκθεση του Βελιγραδίου, τη γέφυρα Pancevo και το νησί Ada Ciganlija.

Δείτε τις διαθέσιμες δραστηριότητες και περιηγήσεις εδώ.

Επισκεφθείτε το Εθνικό Μουσείο της Σερβίας

Η επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο της Σερβίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό της χώρας. Το μουσείο διαθέτει μια τεράστια συλλογή με περισσότερα από 400.000 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων αρχαίων αντικειμένων, μεσαιωνικής τέχνης και σύγχρονων πινάκων ζωγραφικής. Μερικά από τα πιο διάσημα εκθέματα περιλαμβάνουν το ρωμαϊκό ψηφιδωτό, τη συλλογή μεσαιωνικής σερβικής τέχνης και τα έργα διάσημων Σέρβων ζωγράφων, όπως η Paja Jovanović και η Nadežda Petrović. Το ίδιο το κτίριο είναι επίσης ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης, με την κομψή νεοαναγεννησιακή πρόσοψη και τη μεγάλη σκάλα. Το Εθνικό Μουσείο της Σερβίας βρίσκεται στην καρδιά του Βελιγραδίου, κοντά στην πλατεία Δημοκρατίας.

Απολαύστε τη νυχτερινή ζωή στο Βελιγράδι

Το Βελιγράδι είναι γνωστό για την έντονη νυχτερινή του ζωή και υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Ορισμένες δημοφιλείς περιοχές που μπορείτε να εξερευνήσετε είναι η Skadarlija, η Strahinjića Bana (γνωστή ως “Silicon Valley”) και η συνοικία Savamala.

Η Skadarlija είναι μια μποέμικη γειτονιά με πλακόστρωτους δρόμους, παραδοσιακά εστιατόρια και ζωντανή μουσική όπως περιγράψαμε παραπάνω. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε τη βραδιά σας με ένα γεύμα και ποτά πριν βγείτε σε άλλες περιοχές.

Η Strahinjića Bana είναι ένας πεζόδρομος με μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια. Είναι ένα δημοφιλές σημείο τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες και έχει μια ζωντανή ατμόσφαιρα. Η συνοικία Savamala είναι μια πρώην βιομηχανική περιοχή που έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια. Τώρα φιλοξενεί πολλές γκαλερί τέχνης, μπαρ και κλαμπ και είναι γνωστή για την εναλλακτική και underground σκηνή της.

Υπάρχουν επίσης πολλά κλαμπ και μπαρ κατά μήκος του ποταμού Σάβα, όπου μπορείτε να απολαύσετε ποτά και μουσική με όμορφη θέα. Ορισμένοι δημοφιλείς χώροι περιλαμβάνουν το Freestyler, το Brankow και το Lasta.

Τα καλύτερα μέρη για να φάτε στο Βελιγράδι

Šaran: Το Šaran είναι γνωστό για την παραδοσιακή Σερβική κουζίνα του και ιδιαίτερα για τα πιάτα με ψάρι. Το εστιατόριο διαθέτει μια ζεστή ατμόσφαιρα και έναν καλοκαιρινό κήπο, ιδανικό για ένα χαλαρωτικό γεύμα.

Tri Šešira: Ένα παραδοσιακό σερβικό εστιατόριο που βρίσκεται στην μποέμικη συνοικία Skadarlija του Βελιγραδίου. Το εστιατόριο έχει μια ζεστή και ρουστίκ ατμόσφαιρα, με παραδοσιακή διακόσμηση και ζωντανή μουσική τα βράδια. Σερβίρει ποικιλία σερβικών πιάτων, όπως ψητά κρέατα, μαγειρευτά και θαλασσινά, καθώς και χορτοφαγικές επιλογές. Το χαρακτηριστικό τους πιάτο είναι το “kajmak”, ένα είδος κρεμώδους γαλακτοκομικού άλειμματος που είναι δημοφιλές στα Βαλκάνια. Ένα εξαιρετικό μέρος για να γνωρίσετε τη σερβική κουζίνα σε ένα παραδοσιακό ταυτόχρονα περιβάλλον.

Ambar: Ένα δημοφιλές εστιατόριο στο Βελιγράδι που προσφέρει παραδοσιακή βαλκανική κουζίνα με μια σύγχρονη πινελιά. Το εστιατόριο βρίσκεται στη μοντέρνα περιοχή Beton Hala, με θέα στον ποταμό Σάβα, και διαθέτει κομψό και σύγχρονο εσωτερικό σχεδιασμό. Το Ambar είναι γνωστό για το ποικιλόμορφο μενού του με μικρά βαλκανικά πιάτα, τα οποία είναι ιδανικά για να τα μοιραστείτε και να δοκιμάσετε μια ποικιλία διαφορετικών πιάτων και γεύσεων. Μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν στο Ambar περιλαμβάνουν το cevapi, ένα είδος λουκάνικου με κρέας στη σχάρα, το sarma, γεμιστά ρολά λάχανου, και το ajvar, ένα επάλειμμα από ψητή κόκκινη πιπεριά. Το εστιατόριο προσφέρει επίσης μια εκτενή λίστα κρασιών και δημιουργικά κοκτέιλ. Συνιστάται κράτηση, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Cantina de Frida: Ένα δημοφιλές μεξικάνικο εστιατόριο που βρίσκεται στην καρδιά της γειτονιάς Dorćol του Βελιγραδίου. Το εστιατόριο διαθέτει πολύχρωμη και ζωντανή διακόσμηση που εκπέμπει μια ζωντανή και ενεργητική ατμόσφαιρα. Το μενού προσφέρει μια ποικιλία από κλασικά μεξικάνικα πιάτα, όπως τάκος, enchiladas και quesadillas, καθώς και πιο μοναδικές επιλογές, όπως σαλάτα κάκτου και βάφλες churro. Το Cantina de Frida διαθέτει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από τεκίλες και μαργαρίτες, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό μέρος για ποτά και μια διασκεδαστική βραδινή έξοδο.

Manufaktura: Ένα εστιατόριο στο Βελιγράδι, γνωστό για την παραδοσιακή σερβική κουζίνα του. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και προσφέρει μια ζεστή και ρουστίκ ατμόσφαιρα. Μερικά από τα δημοφιλή πιάτα τους περιλαμβάνουν το cevapi, το sarma και το ψητό αρνί. Διαθέτουν επίσης ποικιλία επιλογών για χορτοφάγους και πιάτα χωρίς γλουτένη. Το Manufaktura είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να γνωρίσετε τις πλούσιες γεύσεις της σερβικής κουζίνας σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.

Πότε να πάτε στο Βελιγράδι

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε μια πόλη εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις και από το τι θα θέλατε να ζήσετε. Στο Βελιγράδι, οι καλοκαιρινοί μήνες είναι γενικά ζεστοί και ευχάριστοι, με πολλές υπαίθριες εκδηλώσεις και φεστιβάλ. Ωστόσο, αυτή είναι επίσης η περίοδος αιχμής των τουριστών, οπότε υπάρχουν σχετικά υψηλότερες τιμές και μεγαλύτερο πλήθος κόσμου.

Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι επίσης εξαιρετικές εποχές για να επισκεφθείτε το Βελιγράδι, με ήπιες θερμοκρασίες και λιγότερο κόσμο. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τα τέλεια χρώματα των δέντρων, αλλά και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ο χειμώνας μπορεί να είναι κρύος με υγρασία και βροχή, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά εσωτερικά αξιοθέατα για να επισκεφθείτε και χειμερινά φεστιβάλ για να απολαύσετε.

Χρήσιμα Sites & Apps

Τα τελευταία χρόνια που ταξιδεύουμε έχουμε ξεχωρίσει κάποιες εφαρμογές, που χρησιμοποιούμε πριν από κάθε ταξίδι μας ή και κατά την διάρκεια αυτού. Τις έχουμε επιλέξει έναντι άλλων, για την εγκυρότητα τους, την ευκολία χρήσης και την ποικιλία σε επιλογές που έχουν. Αναφέρουμε παρακάτω αναλυτικά ποιες είναι αυτές μαζί με τα χαρακτηριστικά τους.

Booking.com 

Πληθώρα επιλογών από καταλύματα για διαμονή ανά τον κόσμο. Βαθμίδες ταξιδιώτη ανάλογα με τις κρατήσεις που έχετε κάνει, μοναδικές εκπτώσεις, προσφορές και Promo Codes για εσάς και τους φίλους σας. Ξεκινήστε τις κρατήσεις και ανακαλύψτε όλες τις δυνατότητες. Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές για το Βελιγράδι εδώ.

Welcome Pickups

Μία από τις καλύτερες, πιο αξιόπιστες και πιο βολικές εταιρείες ταξί 5 αστέρων για τη μεταφορά σας από το αεροδρόμιο με βάση τις αξιολογήσεις των χρηστών σε διάφορες πλατφόρμες, όπως το Google, το Tripadvisor και το Trustpilot. Η Welcome Pickups προσφέρει εξαιρετική εμπειρία και ασφάλεια στους ταξιδιώτες της. Τοπικοί αγγλόφωνοι οδηγοί, σταθερή, προπληρωμένη αμοιβή, παρακολούθηση πτήσεων για καθυστερήσεις, υποστήριξη πελατών 24/7 + δωρεάν ακύρωση. Δείτε τις επιλογές σας εδώ.

Air Bnb 

Με περισσότερες από 1 εκατομμύριο ιδιοκτησίες ανά τον κόσμο οι επιλογές δεν τελειώνουν ποτέ, ιδανικό για low budget ευκαιρίες ακόμη και σε ακριβούς προορισμούς. Επιπλέον επειδή φιλοξενεί στον ιστότοπο του σπίτια ή βίλες κατοίκων σε κάνει να νιώθεις πιο οικεία με τον εκάστοτε προορισμό.

Hotels.com 

Η Hotels.com είναι κορυφαίος πάροχος ξενοδοχειακών καταλυμάτων παγκοσμίως, προσφέροντας υπηρεσίες κρατήσεων μέσω του δικού της δικτύου τοπικών ιστότοπων. Μόλις φτάσετε τις 10 διανυκτερεύσεις, θα έχετε μια δωρεάν διανυκτέρευση την οποία μπορείτε να εφαρμόσετε κατά το checkout. Ωστόσο, μπορείτε να κερδίσετε πολλαπλές δωρεάν διανυκτερεύσεις συνεχίζοντας να κάνετε κρατήσεις με την Hotels.com. Η πλατφόρμα παρέχει στους ταξιδιώτες μία από τις ευρύτερες επιλογές καταλυμάτων στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων τόσο ανεξάρτητων όσο και μεγάλων αλυσίδων ξενοδοχείων, καθώς και αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων. Βρείτε τις καλύτερες προσφορές σε καταλύματα εδώ.

Trip Advisor 

Το Tripadvisor, βοηθάει εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε μήνα να κάνουν το κάθε τους ταξίδι μοναδικό και αξέχαστο. Οι ταξιδιώτες σε όλον τον κόσμο χρησιμοποιούν τον ιστότοπο και την εφαρμογή του Tripadvisor για να περιηγηθούν σε χιλιάδες κριτικές και γνώμες για ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπειρίες, αεροπορικές εταιρείες και κρουαζιέρες. Είτε σχεδιάζουν ένα ταξίδι, είτε βρίσκονται ήδη σε αυτό, οι ταξιδιώτες απευθύνονται στο Tripadvisor για να συγκρίνουν χαμηλές τιμές σε ξενοδοχεία, πτήσεις και κρουαζιέρες, να κάνουν κράτηση σε δημοφιλείς περιηγήσεις και αξιοθέατα, καθώς επίσης και να κρατήσουν τραπέζια σε εξαιρετικά εστιατόρια. Περισσότερες πληροφορίες για διαθεσιμότητες, τιμές και κρατήσεις δείτε εδώ.

Omio.com

Ότι χρειάζεστε είναι ένα κλικ μακριά. Βρείτε τις καλύτερες προσφορές από γνωστές εταιρείες ανά χώρα, για δρομολόγια τρένων, λεωφορείων, αεροπλάνων και πλοίων. Μεταφερθείτε σε χιλιάδες προορισμούς, σε πόλεις και χώρες στον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Την χρησιμοποιούμε συχνά όταν ήδη βρισκόμαστε στο εξωτερικό και θέλουμε να επισκεφτούμε κάποια γειτονική χώρα ή πόλη. Βρείτε τα δρομολόγια που σας ενδιαφέρουν για την Ρουμανία εδώ.

Skyscanner 

Το πρώτο μέρος που κάθε ταξιδιώτης συμβουλεύεται πριν από κάθε ταξίδι του. Άμεση και γρήγορη σύγκριση τιμών από αεροπορικές ανά τον κόσμο. Λατρεύουμε το φίλτρο “προς οποιοδήποτε προορισμό” που μας παραθέτει σε αύξουσα σειρά τους πιο οικονομικούς προορισμούς για τις ημερομηνίες που έχουμε θέσει. Η καλύτερη λύση για οργάνωση και booking ταξιδιού την τελευταία στιγμή. Για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για την Ρουμανία, ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων δείτε εδώ.

GetYourGuide

Ένα site για όσους λατρεύουν τις δραστηριότητες και τις εξορμήσεις ή ακόμη και τις επισκέψεις σε μουσεία. Όλες οι διαθέσιμες δραστηριότητες ανά τον κόσμο μαζεμένες σε ένα μέρος ανά ημέρα και ώρα. Προσοχή στις αξιολογήσεις προς αποφυγή τυχών παρεξηγήσεων, είτε με τις παροχές, είτε με την διεξαγωγή της εκάστοτε δραστηριότητας. Το έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές σε Αφρική, Αμερική, Ευρώπη και Ασία χωρίς κανένα πρόβλημα. Δείτε διαθέσιμες δραστηριότητες και τιμές για το Βελιγράδι εδώ.

Discover Cars

Για ενοικίαση αυτοκινήτου στις χαμηλότερες τιμές. Με παροχή υπηρεσιών σε περισσότερες από 150 χώρες, με πολλές προσφορές και συνεχόμενη υποστήριξη σε 12 διαφορετικές γλώσσες. Βρείτε την καλύτερη rent a car επιλογή για εσάς εδώ.

SafetyWing

Ταξιδιωτική ασφάλεια σχεδιασμένη για digital nomads, remote workers και άτομα που ταξιδεύουν συχνά. Σε αντίθεση με άλλες διεθνείς ταξιδιωτικές ασφάλειες, διαθέτει παγκόσμια κάλυψη με μηνιαία χρέωση. Η εταιρεία προσφέρει ορισμένα πακέτα ασφάλισης, όπως το nomads insurance, remote health κτλ. Βρείτε ποιο πακέτο σας ταιριάζει καλύτερα εδώ.

City Maps 2Go

Χάρτες εκτός σύνδεσης για ταξίδια, πεζοπορίες, ορεινή ποδηλασία και άλλα. Ένα απαραίτητο app για κάθε εξόρμηση, δραστηριότητα ή ακόμη και απλή περιήγηση στο εξωτερικό. Μπορείτε να κατεβάσετε μόνο έναν χάρτη πόλης ανά χώρα, ενώ παλιά υπήρχε η δυνατότητα και για δεύτερο. Για επιπρόσθετο χάρτη θα χρειαστεί να πληρώσετε. Εναλλακτικά, αυτό που κάνουμε εμείς είναι μόλις τελειώσετε με τον χάρτη της πόλης που θέλετε τον σβήνετε και κατεβάζετε εκ νέου άλλο.

Μπορείτε να μαρκάρετε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος πάνω στο χάρτη της πόλης που θα επισκεφθείτε. Είτε αξιοθέατα, είτε μαγαζιά και να δείτε πόσο απέχετε και πως θα κατευθυνθείτε προς τα εκεί. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως δεν χρειάζεστε σύνδεση στο διαδίκτυο, αν και κάποιες φορές μπορεί να φάει τα κολλήματα του. Ωστόσο είναι αρκετά αξιόπιστη και χρήσιμη εφαρμογή.

EXTRA TIP: Όταν μαρκάρετε τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος πριν το ταξίδι σας, μπορείτε περίπου να δείτε και σε ποια περιοχή θα χρειαστεί να κλείσετε δωμάτιο. Για να είστε όσο το δυνατό πιο κοντά σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος.

iVisa.com

Μπορείτε να συμπληρώσετε την χώρα καταγωγή σας, αλλά και τον προορισμό σας και άμεσα να δείτε όλα τα απαραίτητα έγγραφα προς έκδοση. Δυνατότητα αίτησης για ηλεκτρονική βίζα, για παραλαβή βίζας κατά την άφιξη στο αεροδρόμιo και για πιθανά έγγραφα υγείας. Για κάποιες χώρες υπάρχει και η δυνατότητα για ανανέωση διαβατηρίου. Όλα τα παραπάνω, χωρίς να χάσετε χρόνο στις πρεσβείες, από την ευκολία του υπολογιστή σας. Κάντε την αίτηση σας εδώ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2020-2022 - All rights reserved | Created with by Crazy Lemon