mosque at cairo

Travel Guide για το Κάιρο

Κάιρο! Η πόλη με τους χίλιους μιναρέδες, ένας προορισμός μαγευτικός, γεμάτος εικόνες, περιπέτεια και πολύ μυστήριο, που θα σας μείνουν για πάντα αποτυπωμένα στις ταξιδιωτικές σας αναμνήσεις. Ένας μεγάλος πολιτισμός με πολλές πρωτοπορίες, αξιοθαύμαστα μνημεία και έργα που δεν γίνεται να μην σας τραβήξουν το ενδιαφέρον. Αυτός ήταν ο λόγος που προσέλκυσε και εμάς και πήραμε την απόφαση να οργανώσουμε το πρώτο μας ταξίδι εκτός Ευρώπης, για να ζήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία. Όσα χρειάζεται να ξέρετε και να κάνετε στο πρώτο σας ταξίδι στο Κάιρο, θα τα βρείτε παρακάτω στον πλήρη ταξιδιωτικό μας οδηγό.

Γενικές Πληροφορίες

  • Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής και η πρωτεύουσα της Αιγύπτου.
  • Βίζα για την Αίγυπτο μπορείτε να βγάλετε εδώ.
  • Aν ταξιδεύετε συχνά μπορείτε να αγοράσετε μια surfroam sim για global internet με πολύ χαμηλές χρεώσεις και χρήση σε πάνω από 200 χώρες, συμπεριλαμβανομένου και της Αιγύπτου. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.
  • Πληθυσμός περίπου 6,7 εκατομμύρια εντός της πόλης και περίπου 10 εκατομμύρια στην περιφέρεια.
  • Στην Αφρικάνικη ήπειρο υπάρχουν δυο μετρό, ένα εκ των οποίων βρίσκεται στο Κάιρο.
  • Το κλίμα είναι θερμό και τροπικό της ερήμου, αλλά διαθέτει και υψηλή υγρασία.
  • Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Αιγύπτου και δεύτερο μεγαλύτερο της Αφρικής.

Βρείτε οικονομικά hostel στο Κάιρο εδώ.

Μετακινήσεις

Μεταφορά από αεροδρόμιο

VIP αυτοκίνητα: Στις εξόδους θα βρείτε σταθμευμένα mini van, που θα σας μεταφέρουν στον τόπο διαμονής σας με κάποια προκαθορισμένη τιμή. 

Ταξί: Μπορείτε να πάρετε τα ασπρόμαυρα ταξί με προκαθορισμένη τιμή από 50 EGP-80 EGP, ή τα πιο καινούρια λευκά ταξί τα οποία έχουν ταξίμετρο. Ωστόσο κάποιοι μπορεί να σας ζητήσουν μέχρι και πάνω από 100 EGP γιατί γνωρίζουν εξαρχής πως κάποιοι τους κάνουν παζάρια.

Uber: Η γνωστή εφαρμογή θα σας γλυτώσει από τα παζάρια για την τιμή της μεταφοράς σας, θα γνωρίζετε ήδη πόσο θα κοστίζει και θα νιώθετε περισσότερη ασφάλεια καθώς θα παρακολουθείτε την διαδρομή σας.

Λεωφορείο: Το λεωφορείο 356 συνδέει το Terminal 1 (διεθνείς πτήσεις) με το κέντρο της πόλης. Ωστόσο δεν προτιμάται καθώς δεν τηρούνται οι ώρες των δρομολογίων και υπάρχουν καθυστερήσεις.        

Η διαδρομή είναι περίπου 45 λεπτά, ανάλογα την κίνηση στους δρόμους της πόλης. Για να εξασφαλίσετε την μετακίνηση σας από το αεροδρόμιο, σας προτείνουμε να κλείσετε κάποιο ξενοδοχείο που περιλαμβάνει στις παροχές του την μετακίνηση από και προς αυτό. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα σας φανεί χαοτική η εμπειρία να βρείτε και να διαπραγματευτείτε την τιμή με κάποιον από τους πολλούς οδηγούς που θα σας μιλήσουν μόλις βγείτε από το αεροδρόμιο.

Μετακινήσεις εντός πόλης

Μετρό: Λειτουργικό και το πιο οικονομικό μέσο μεταφοράς, το μετρό της πόλης θα σας γλυτώσει από την κίνηση και τον θόρυβο των δρόμων. Η τιμή του εισιτηρίου εξαρτάται από την διαδρομή, αλλά η μέγιστη χρέωση φτάνει μέχρι 7 λίρες (περίπου 50 λεπτά). Για τις γυναίκες υπάρχουν ξεχωριστά βαγόνια σε κάθε τρένο.

Τοκ τοκ: Με τιμή που θα πρέπει να διαπραγματευτείτε, δεν υπάρχει ταξίμετρο αλλά θα ζήσετε την εμπειρία του θορυβώδες αυτού τρίκυκλου.

Ταξί: Εντός της πόλης δεν συμβουλεύουμε να πάρετε ταξί καθώς θα δυσκολευτείτε με την επικοινωνία με τον οδηγό, επειδή οι περισσότεροι δεν μιλάνε καλά ή καθόλου αγγλικά. Όσες φορές πήραμε ταξί στο Κάιρο, δείξαμε την διεύθυνση στον οδηγό, μας έκανε γύρους για να χρεωθούμε παραπάνω στο ταξίμετρο (κάποιοι δεν το άνοιγαν καν) και στο τέλος ζητούσαν το διπλάσιο ποσό δίνοντας λιγότερα ρέστα επίτηδες νομίζοντας ότι δεν θα τα ελέγχαμε.

Για τιμές και δρομολόγια ταξί δείτε εδώ.

VIP μεταφορές: Προσωπική μεταφορά με οδηγό ή και με ξεναγό ανάλογα το πακέτο. Πολλοί ξενοδόχοι κλείνουν οργανωμένα τουρ με οδηγό και ξεναγό. Ωστόσο υπάρχουν είναι και αυτοί που λειτουργούν σαν μεσολαβητές με τοπικούς οδηγούς και παίρνουν την αντίστοιχη προμήθεια. Για αυτόν τον λόγο κάντε την ερευνά σας για τις τιμές που υπάρχουν για τα τουρ που επιθυμείτε.

Τι να κάνετε στο Κάιρο

Αιγυπτιακό Μουσείο

Θεωρείται ένα από τα πλουσιότερα μουσεία από πλευράς εκθεμάτων μιας και μερικά από τα σπουδαιότερα ευρήματα της φαραωνικής Αιγύπτου βρίσκονται εκεί. Περιέχει 120.000 εκθέματα, μεταξύ των οποίων θα βρείτε παπύρους, κοσμήματα, νομίσματα, αγάλματα και τα προσωπικά αντικείμενα των Φαραώ που βρέθηκαν στις ταφικές ανασκαφές. Η πιο σημαντική ανασκαφή στην παγκόσμια ιστορία ήταν του τάφου του βασιλιά Τουτανκχαμόν και από τα ευρήματα αυτά ξεχωρίζει η χρυσή μάσκα 11 κιλών, σήμα κατατεθέν του μουσείου. Θα εντυπωσιαστείτε από τις μούμιες των βασιλιάδων (όπως ο Ραμσίς ο τρίτος, ο Αμενοτέπ ο τρίτος, ο Σνεφερού και η Νεφερτίτη), οι οποίες βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.  Να είστε προσεκτικοί σε κάποια εκθέματα απαγορεύονται οι φωτογραφίες και ίσως σας ζητηθούν να πληρώσετε για αυτό κάτι παραπάνω.

Εντός του 2020 άνοιξε το καινούριο μουσείο, Grant Egyptian Museum, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 50.000 εκθέματα συνολικά, κάποια από τα οποία μεταφέρθηκαν από το Αιγυπτιακό Μουσείο.

Egyptian museum at Cairo
Νεκρόπολη της Γκίζας

Οι πυραμίδες της Γκίζας είναι από τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου. Χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο συρρέουν στην Αίγυπτο αποκλειστικά για αυτή την περιοχή. Παρόλο που αναφέρεται παντού σαν τουριστικό αξιοθέατο του Καΐρου, ανήκει στην περιοχή της Γκίζας που είναι αρκετά κοντά. Περισσότερες πληροφορίες για την νεκρόπολη και τις πυραμίδες θα βρείτε στο άρθρο μας εδώ.

camel tour
Κοπτικό Κάιρο

Τμήμα του Παλαιού Καΐρου, το οποίο αποτέλεσε τα πρώτα στάδια του χριστιανισμού στην Αίγυπτο. Περιλαμβάνει το Φρούριο της Βαβυλώνας, το Κοπτικό Μουσείο, την Κρεμαστή Εκκλησία, την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, καθώς και αρκετές άλλες Κοπτικές εκκλησίες και ιστορικές τοποθεσίες. Στο Κοπτικό Κάιρο  πιστεύεται πως η Αγία Οικογένεια επισκέφτηκε την περιοχή και διέμεινε στην Εκκλησία των Αγίων Σέργιου και Βάκχου (Αμπού Σεργκά) ούτως ώστε να κρυφτούν κατά την διάρκεια της επιδρομής του Ηρώδη. Τα λιθόστρωτα σοκάκια και τα τείχη του οχυρού προσθέτουν την γραφικότητα στην περιήγησή σας. 

coptic cairo
Cairo Citadel

Ή αλλιώς η Ακρόπολη του Καΐρου, χτίστηκε μεταξύ 1176 και 1183 μ.Χ., με σκοπό να αποτρέψει τους Σταυροφόρους. Είναι γνωστή για τα τρία τζαμιά (Muhammed Ali, Al-Nasir, Muhammad και Sulayman Pasha) στα οποία θα θαυμάσετε την επιβλητική Ισλαμική αρχιτεκτονική.

Cairo Citadel
Amr Ibn Al-As Mosque

Το πρώτο τζαμί που χτίστηκε στην Αίγυπτο και σε όλη την Αφρική. Σήμερα είναι το τέταρτο μεγαλύτερο τζαμί του Ισλαμικού κόσμου. Θα σας ζητηθεί, όπως και σε όλα τα τζαμιά, να αφαιρέσετε τα παπούτσια σας πριν την είσοδο και στις γυναίκες δίνονται μανδύες να φορέσουν πάνω από τα ρούχα τους για να καλύπτουν το σώμα τους.

Amr Ibn al mosque at cairo
Παζάρι του Αλ-Χαλίλι

Το μεγαλύτερο και πιο διάσημο παζάρι στο Κάιρο, καθώς επίσης και το πιο παλιό. Μπορείτε να βρείτε κυριολεκτικά τα πάντα από σουβενίρ, κοσμήματα και βότανα μέχρι χειροποίητα ρούχα και χαλιά. Το επιλέξαμε για να αγοράσουμε κάποια σουβενίρ για το σπίτι μας και τους γνωστούς, μιας και είχαμε ακούσει ότι γίνονται φοβερά παζάρια στις τιμές των προϊόντων, κάτι που δεν πρέπει να ντραπείτε να κάνετε και εσείς.

Το παζάρι του Αλ-Χαλίλι - El khalil bazaar
Βόλτα με φελούκα

Η Φελούκα ήταν τύπος μικρού ξύλινου πλοιαρίου στη περιοχή κυρίως της Ανατολικής Μεσογείου. Ιδανική ώρα για την βόλτα σας στον Νείλο με το πλωτό αυτό μέσο είναι κυρίως το απόγευμα, όταν ο ήλιος έχει κατέβει, κάνοντας το τοπίο ειδυλλιακό για φωτογραφίες που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Κρουαζιέρα και δείπνο στον Νείλο

Απολαυστικό δείπνο κατά μήκος του Νείλου μετά συνοδείας μουσικής και oriental χορών. Τα φώτα από τα κρουαζιερόπλοια και τις φελούκες που κάνουν βόλτα αντανακλούν στον Νείλο δημιουργώντας μια ρομαντική ατμόσφαιρα. Συνήθως υπάρχει μεγάλος μπουφές με διάφορα τοπικά πιάτα της Αιγύπτου. Τα show συνήθως περιλαμβάνουν χορούς της κοιλιάς τόσο αντρών όσο και γυναικών, τα οποία ωστόσο συνοδεύονται και με διάφορες άλλες επιδείξεις που μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη και οι καλεσμένοι. Βάσει της εμπειρίας μας, η διάρκεια της κρουαζιέρας ήταν περίπου 4 ώρες και το κόστος 40€ το ζευγάρι, ενώ ο ξενοδόχος μας είχε ζητήσει τα διπλάσια λεφτά για να πάρει προφανώς αντίστοιχη προμήθεια και αυτός. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποια εφαρμογή, όπως το Getyourguide, για να αποφύγετε την προμήθεια που ζητάνε τα ταξιδιωτικά γραφεία και οι ξενοδόχοι, αφού πρώτα διαβάσετε τις κριτικές του κάθε τουρ.

Cairo night cruise - Νυχτερινή κρουαζιέρα πάνω στον Νείλο
Πάρκο Al-Azhar

Το μεγάλης έκτασης πάρκο, μοιάζει με όαση πρασίνου μέσα στην πόλη. Περιπλανηθείτε στους κήπους του και τα δρομάκια, απολαύστε τα σιντριβάνια και πάρτε μια ανάσα δροσιάς από τον θόρυβο της πόλης. Υπάρχει υποχρεωτική είσοδος και θα βρείτε μέσα καφετέριες και εστιατόρια. Προτιμήσαμε να φάμε στο Studio Misr στο κέντρο του πάρκου, όπου πέρα από τα υπέροχα παραδοσιακά φαγητά, μας εντυπωσίασε η αρχιτεκτονική του κτηρίου και η θέα στο Citadel.

Εκδρομή στην Αλεξάνδρεια

Σε απόσταση λιγότερο από 3 ώρες βρίσκεται η πόλη της Αλεξάνδρεια. Η Αλεξάνδρεια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και το κυριότερο λιμάνι της Αιγύπτου. Γνωστή για τον αρχαίο Φάρο της και την Βιβλιοθήκη της και πολλά ακόμη σημεία ενδιαφέροντος.

Περισσότερες πληροφορίες για την Αλεξάνδρεια θα βρείτε στο άρθρο μας εδώ.

Quitbay castle in Alexandria
Cairo Opera House

Η Όπερα του Κάιρο είναι ένα πολιτιστικό ορόσημο και κέντρο παραστατικών τεχνών που βρίσκεται στην καρδιά του Κάιρο της Αιγύπτου. Η όπερα εγκαινιάστηκε το 1988 και χρησιμεύει ως ο κύριος χώρος για τις παραστατικές τέχνες στην πόλη, φιλοξενώντας ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων, όπως όπερες, μπαλέτα, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

Το συγκρότημα της όπερας διαθέτει διάφορους χώρους παραστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Αίθουσας, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έως και 1.200 άτομα και χρησιμοποιείται για παραγωγές μεγάλης κλίμακας, όπως όπερες και μπαλέτα. Υπάρχει επίσης η Μικρή Αίθουσα, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έως 500 άτομα και χρησιμοποιείται για μικρότερες παραγωγές, όπως συναυλίες μουσικής δωματίου και θεατρικές παραστάσεις.

Εκτός από τους χώρους παραστάσεων, η Όπερα στεγάζει επίσης διάφορες άλλες εγκαταστάσεις, όπως αίθουσες προβών, μουσική βιβλιοθήκη και γκαλερί τέχνης. Η γκαλερί εκθέτει μια εναλλασσόμενη συλλογή έργων τέχνης από τοπικούς και διεθνείς καλλιτέχνες.

Η αρχιτεκτονική της είναι εκπληκτική, με μοντέρνο σχεδιασμό που ενσωματώνει παραδοσιακά αιγυπτιακά μοτίβα. Το εξωτερικό του κτιρίου κοσμείται από γλυπτά που απεικονίζουν αρχαίους αιγυπτιακούς θεούς και σύμβολα.

Πύργος του Κάιρο

Στα 187 μέτρα ύψος θα απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης. Ένας πύργος που το σχήμα του συμβολίζει το λουλούδι των Φαραώ, το Λότους. Στην κορυφή θα βρείτε την περιστρεφόμενη πλατφόρμα με το εστιατόριο, όπου προσφέρει μοναδική θέα στις πυραμίδες, τον Νείλο και όλη την πόλη, και κάθε περιστροφή διαρκεί 70 λεπτά.

Cairo tower
Αραβικός καφές (ή τσάι) και ναργιλές

Οι φανατικοί του καφέ οφείλετε να δοκιμάσετε τον αραβικό καφέ στο μπρίκι με τα πικάντικα καρυκεύματα σε κάποιο μαγαζί που θα βρείτε στον δρόμο σας. Σε αυτά τα καφενεία (ahwa ) προσφέρουν ναργιλέ με ιδιαίτερες γεύσεις όπως καπνό μήλου και το τοπικό τους τσάι είναι εξίσου υπέροχο. Προτείνουμε τον καφέ με τους Καθρέπτες (Fishawy) το πιο παλιό καφενείο που πήρε το όνομά του από τους μεγάλους καθρέπτες και τα μεγάλα ξύλινα κάδρα που το διακοσμούν.

Δείτε τις διαθέσιμες δραστηριότητες στο Κάιρο εδώ.

Καλύτερα μέρη για φαγητό στο Κάιρο

Sequoia:  Μεγάλες πολυθρόνες και κρεμαστά φαναράκια προσφέροντας την θέα των φωτισμένων κτηρίων πάνω στο Νείλο, το εστιατόριο Sequoia θα σας προσφέρει υψηλής ποιότητα μεσογειακή κουζίνα.

Felfella: Στο κέντρο της πόλης, θα βρείτε το αγαπημένο μας εστιατόριο Felfella, στο οποίο θα δοκιμάσετε τα παραδοσιακά φαγητά της Αιγύπτου. Η διακόσμηση με τα ζωντανά ορτύκια και περιστέρια στα κλουβιά (τα οποία τα είδαμε αργότερα στον κατάλογο ως γεμιστά ή τηγανητά), ο χαμηλός φωτισμός με τα ανατολίτικα φανάρια και η εξυπηρέτηση, πέρα από τα νόστιμα φαγητά τους μας κέρδισε.

O’ Pasta: Για κάτι διαφορετικό από τις τοπικές γεύσεις, το O’ Pasta προσφέρει ιταλική κουζίνα με λογικές τιμές και καταπληκτική εξυπηρέτηση.

Abou Tarek: Μία καλή λύση για γρήγορο και χορταστικό φαγητό στο Κάιρο, το Abou Tarek σερβίρει μόνο Koshary από το 1950.

Εκτός από την παραδοσιακή κουζίνα, στην πόλη μπορείτε να φάτε στις γνωστές παγκόσμιες αλυσίδες εστιατορίων όπως για παράδειγμα McDonalds, KFC, Pizza Hut.

Πότε να πάτε

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Κάιρο είναι κατά την διάρκεια του χειμώνα ή στην αρχή της άνοιξης. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, οι τιμές της θερμοκρασίας είναι αρκετά ευνοϊκές για να κινηθείτε εντός της πόλης, χωρίς ο καυτός ήλιος να σας χαλάει τα σχέδια. Εμείς προσωπικά είχαμε πραγματοποιήσει το ταξίδι μας στο Κάιρο τον μήνα Δεκέμβριο. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός με θερμοκρασίες μέχρι και 22 βαθμούς τις μεσημεριανές ώρες και με μια ελαφριά δροσιά κατά την διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο ο καιρός δεν είναι πάντα σταθερός, υπάρχουν αρκετές μεταβολές κατά την διάρκεια της ημέρας και μεγάλες αποκλίσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι σχεδόν απαγορευτικοί για εξόρμηση στο Κάιρο. Ο καυτός ήλιος της ερήμου δεν θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τις δραστηριότητες σας και τα μεγάλα ποσοστά υγρασίας είναι ενοχλητικά. Η βροχόπτωση είναι σπάνια και χειμώνα και καλοκαίρι, οπότε δύσκολα κάποια βροχή θα χαλάσει τα σχέδια σας.

Χρήσιμα Sites & Apps

Τα τελευταία χρόνια που ταξιδεύουμε έχουμε ξεχωρίσει κάποιες εφαρμογές, που χρησιμοποιούμε πριν από κάθε ταξίδι μας ή και κατά την διάρκεια αυτού. Τις έχουμε επιλέξει έναντι άλλων, για την εγκυρότητα τους, την ευκολία χρήσης και την ποικιλία σε επιλογές που έχουν. Αναφέρουμε παρακάτω αναλυτικά ποιες είναι αυτές μαζί με τα χαρακτηριστικά τους.

Booking.com 

Πληθώρα επιλογών από καταλύματα για διαμονή ανά τον κόσμο. Βαθμίδες ταξιδιώτη ανάλογα με τις κρατήσεις που έχετε κάνει, μοναδικές εκπτώσεις, προσφορές και Promo Codes για εσάς και τους φίλους σας. Ξεκινήστε τις κρατήσεις και ανακαλύψτε όλες τις δυνατότητες. Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές για διαμονή στο Κάιρο εδώ.

Welcome Pickups

Μία από τις καλύτερες, πιο αξιόπιστες και πιο βολικές εταιρείες ταξί 5 αστέρων για τη μεταφορά σας από το αεροδρόμιο με βάση τις αξιολογήσεις των χρηστών σε διάφορες πλατφόρμες, όπως το Google, το Tripadvisor και το Trustpilot. Η Welcome Pickups προσφέρει εξαιρετική εμπειρία και ασφάλεια στους ταξιδιώτες της. Τοπικοί αγγλόφωνοι οδηγοί, σταθερή, προπληρωμένη αμοιβή, παρακολούθηση πτήσεων για καθυστερήσεις, υποστήριξη πελατών 24/7 + δωρεάν ακύρωση. Δείτε τις επιλογές σας εδώ.

Air Bnb 

Με περισσότερες από 1 εκατομμύριο ιδιοκτησίες ανά τον κόσμο οι επιλογές δεν τελειώνουν ποτέ, ιδανικό για low budget ευκαιρίες ακόμη και σε ακριβούς προορισμούς. Επιπλέον επειδή φιλοξενεί στον ιστότοπο του σπίτια ή βίλες κατοίκων σε κάνει να νιώθεις πιο οικεία με τον εκάστοτε προορισμό.

Hotels.com 

Η Hotels.com είναι κορυφαίος πάροχος ξενοδοχειακών καταλυμάτων παγκοσμίως, προσφέροντας υπηρεσίες κρατήσεων μέσω του δικού της δικτύου τοπικών ιστότοπων. Μόλις φτάσετε τις 10 διανυκτερεύσεις, θα έχετε μια δωρεάν διανυκτέρευση την οποία μπορείτε να εφαρμόσετε κατά το checkout. Ωστόσο, μπορείτε να κερδίσετε πολλαπλές δωρεάν διανυκτερεύσεις συνεχίζοντας να κάνετε κρατήσεις με την Hotels.com. Η πλατφόρμα παρέχει στους ταξιδιώτες μία από τις ευρύτερες επιλογές καταλυμάτων στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων τόσο ανεξάρτητων όσο και μεγάλων αλυσίδων ξενοδοχείων, καθώς και αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων. Βρείτε τις καλύτερες προσφορές σε καταλύματα εδώ.

Trip Advisor 

Το Tripadvisor, βοηθάει εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε μήνα να κάνουν το κάθε τους ταξίδι μοναδικό και αξέχαστο. Οι ταξιδιώτες σε όλον τον κόσμο χρησιμοποιούν τον ιστότοπο και την εφαρμογή του Tripadvisor για να περιηγηθούν σε χιλιάδες κριτικές και γνώμες για ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπειρίες, αεροπορικές εταιρείες και κρουαζιέρες. Είτε σχεδιάζουν ένα ταξίδι, είτε βρίσκονται ήδη σε αυτό, οι ταξιδιώτες απευθύνονται στο Tripadvisor για να συγκρίνουν χαμηλές τιμές σε ξενοδοχεία, πτήσεις και κρουαζιέρες, να κάνουν κράτηση σε δημοφιλείς περιηγήσεις και αξιοθέατα, καθώς επίσης και να κρατήσουν τραπέζια σε εξαιρετικά εστιατόρια. Περισσότερες πληροφορίες για διαθεσιμότητες, τιμές και κρατήσεις δείτε εδώ.

Omio.com 

Ότι χρειάζεστε είναι ένα κλικ μακριά. Βρείτε τις καλύτερες προσφορές από γνωστές εταιρείες ανά χώρα, για δρομολόγια τρένων, λεωφορείων, αεροπλάνων και πλοίων. Μεταφερθείτε σε χιλιάδες προορισμούς, σε πόλεις και χώρες στον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Την χρησιμοποιούμε συχνά όταν ήδη βρισκόμαστε στο εξωτερικό και θέλουμε να επισκεφτούμε κάποια γειτονική χώρα ή πόλη. Βρείτε τα δρομολόγια που σας ενδιαφέρουν εδώ.

Skyscanner

Το πρώτο μέρος που κάθε ταξιδιώτης συμβουλεύεται πριν από κάθε ταξίδι του. Άμεση και γρήγορη σύγκριση τιμών από αεροπορικές ανά τον κόσμο. Λατρεύουμε το φίλτρο “προς οποιοδήποτε προορισμό” που μας παραθέτει σε αύξουσα σειρά τους πιο οικονομικούς προορισμούς για τις ημερομηνίες που έχουμε θέσει. Η καλύτερη λύση για οργάνωση και booking ταξιδιού την τελευταία στιγμή. Για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια προς Κάιρο, ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων δείτε εδώ.

GetYourGuide 

Ένα site για όσους λατρεύουν τις δραστηριότητες και τις εξορμήσεις ή ακόμη και τις επισκέψεις σε μουσεία. Όλες οι διαθέσιμες δραστηριότητες ανά τον κόσμο μαζεμένες σε ένα μέρος ανά ημέρα και ώρα. Προσοχή στις αξιολογήσεις προς αποφυγή τυχών παρεξηγήσεων, είτε με τις παροχές, είτε με την διεξαγωγή της εκάστοτε δραστηριότητας. Το έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές σε Αφρική, Αμερική, Ευρώπη και Ασία χωρίς κανένα πρόβλημα. Διαθέσιμες δραστηριότητες και τιμές δείτε εδώ.

Discover Cars 

Για ενοικίαση αυτοκινήτου στις χαμηλότερες τιμές. Με παροχή υπηρεσιών σε περισσότερες από 150 χώρες, με πολλές προσφορές και συνεχόμενη υποστήριξη σε 12 διαφορετικές γλώσσες. Βρείτε την καλύτερη rent a car επιλογή για εσάς εδώ.

SafetyWing

Ταξιδιωτική ασφάλεια σχεδιασμένη για digital nomads, remote workers και άτομα που ταξιδεύουν συχνά. Σε αντίθεση με άλλες διεθνείς ταξιδιωτικές ασφάλειες, διαθέτει παγκόσμια κάλυψη με μηνιαία χρέωση. Η εταιρεία προσφέρει ορισμένα πακέτα ασφάλισης, όπως το nomads insurance, remote health κτλ. Βρείτε ποιο πακέτο σας ταιριάζει καλύτερα εδώ.

Hotel Tonight

Εδώ θα βρείτε εκπληκτικές εκπτώσεις τελευταίας στιγμής σε άδεια δωμάτια που έχουν ξεμείνει ελεύθερα στα ξενοδοχεία. Είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση και δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να κάνετε κράτηση. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση ανά πόλη ή αξιοθέατο ή από το χάρτη. Στην συνέχεια μπορείτε να κάνετε έλεγχο σε κριτικές και  φωτογραφίες άλλων ταξιδιωτών για να είστε σίγουροι για την φερεγγυότητα του δωματίου. Διαθέτει επίσης 24/7 εξυπηρέτηση πελατών. Εάν έχετε κολλήσει σε ένα μέρος και χρειάζεστε ένα δωμάτιο τελευταία στιγμή αυτή είναι η τέλεια εφαρμογή για εσάς.

City Maps 2Go

Χάρτες εκτός σύνδεσης για ταξίδια, πεζοπορίες, ορεινή ποδηλασία και άλλα. Ένα απαραίτητο app για κάθε εξόρμηση, δραστηριότητα ή ακόμη και απλή περιήγηση στο εξωτερικό. Μπορείτε να κατεβάσετε μόνο έναν χάρτη πόλης ανά χώρα, ενώ παλιά υπήρχε η δυνατότητα και για δεύτερο. Για επιπρόσθετο χάρτη θα χρειαστεί να πληρώσετε. Εναλλακτικά, αυτό που κάνουμε εμείς είναι μόλις τελειώσετε με τον χάρτη της πόλης που θέλετε τον σβήνετε και κατεβάζετε εκ νέου άλλο.

Μπορείτε να μαρκάρετε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος πάνω στο χάρτη της πόλης που θα επισκεφθείτε. Είτε αξιοθέατα, είτε μαγαζιά και να δείτε πόσο απέχετε και πως θα κατευθυνθείτε προς τα εκεί. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως δεν χρειάζεστε σύνδεση στο διαδίκτυο, αν και κάποιες φορές μπορεί να φάει τα κολλήματα του. Ωστόσο είναι αρκετά αξιόπιστη και χρήσιμη εφαρμογή.

EXTRA TIP: Όταν μαρκάρετε τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος πριν το ταξίδι σας, μπορείτε περίπου να δείτε και σε ποια περιοχή θα χρειαστεί να κλείσετε δωμάτιο. Για να είστε όσο το δυνατό πιο κοντά σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος.

iVisa.com

Μπορείτε να συμπληρώσετε την χώρα καταγωγή σας, αλλά και τον προορισμό σας και άμεσα να δείτε όλα τα απαραίτητα έγγραφα προς έκδοση. Δυνατότητα αίτησης για ηλεκτρονική βίζα, για παραλαβή βίζας κατά την άφιξη στο αεροδρόμιo και για πιθανά έγγραφα υγείας. Για κάποιες χώρες υπάρχει και η δυνατότητα για ανανέωση διαβατηρίου. Όλα τα παραπάνω, χωρίς να χάσετε χρόνο στις πρεσβείες, από την ευκολία του υπολογιστή σας. Κάντε την αίτηση σας εδώ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2020-2022 - All rights reserved | Created with by Crazy Lemon