Travel guide for phi phi - travel guide για τα νησιά Phi phi

Travel guide για τα νησιά Phi Phi

Γαλάζια νερά, λευκή άμμος, τροπική βλάστηση και καλοκαίρι εκεί εν μέσω δικού μας χειμώνα. Κάποια από τα στοιχεία που μας οδήγησαν στην επιλογή αυτού του προορισμού. Θέλαμε έναν ξεχωριστό ταξίδι κάπου εξωτικά μιας και αυτή η απόδραση δεν θα ήταν τυχαία όπως οι άλλες. Θα ήταν το ταξίδι του μέλιτος για μας. Παρακάτω θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες πριν την πρώτη σας επίσκεψη στα νησιά Phi Phi.

Γενικές πληροφορίες

  • Πληθυσμός περίπου 2,500 κάτοικοι.
  • Ο τουρισμός αυξήθηκε κατακόρυφα μετά την ταινία “The Beach”. Παρόλο που βοήθησε την οικονομική άνοδο του νησιού, κατέστρεψε τους κοραλλιογενείς ύφαλους. Ως αποτέλεσμα αυτού, η παραλία Maya Bay στην οποία γυρίστηκαν οι πιο πολλές εξωτικές σκηνές της ταινίας, έκλεισε τον Ιούνιο του 2018 για την αναγέννηση των κοραλλιών.
  • Μπορείτε αν ταξιδεύετε συχνά να αγοράσετε μια surfroam sim. Χρησιμοποιείται για global internet με πολύ χαμηλές χρεώσεις και χρήση σε πάνω από 200 χώρες συμπεριλαμβανομένου και της Ταϊλάνδης. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.
  • Τα νησιά ανήκουν στην δικαιοδοσία της περιφέρειας του Κράμπι.
  • Για την είσοδό σας στο νησί, επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος 20 baht.
  • Στις 26 Δεκεμβρίου 2004, σεισμός μεγέθους 9,1 ρίχτερ προκάλεσε τσουνάμι. Θανατηφόρα κύματα ύψους 3 μέτρων, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στα νησιά Phi Phi. Χρειάστηκε πάνω από έναν χρόνο για να χτιστούν πάλι οι υποδομές που είχαν καταστραφεί. Σήμερα, σε διάφορα σημεία του νησιού θα βρείτε προειδοποιητικές πινακίδες που δείχνουν τον δρόμο για τα ασφαλή σημεία σε περίπτωση τσουνάμι.
  • Τα νησιά αυτά αντιμετωπίζουν σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα εξαιτίας του τουρισμού. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι απαγορεύεται να πάρετε κοράλλια μαζί σας, είτε νεκρά είτε ζωντανά. Επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 5 χρόνων ή πρόστιμο αξίας 2.970€.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ταϊλάνδη μπορείτε να βρείτε στο άρθρο μας εδώ.

Μετακινήσεις

Μετακινήσεις από αεροδρόμιο

Η άφιξη μας ήταν από το αεροδρόμιο του Krabi. Από εκεί με ιδιωτική μεταφορά (διαδρομή 1 ώρας με βαν), φτάσαμε στο αντίστοιχο λιμάνι του Krabi (Klong Jirad Pier). Από εκεί περάσαμε με ferry στα νησιά Phi Phi (Tonsai Pier) μια διαδρομή περίπου 2,5 ώρες.

Αντίστοιχα υπάρχουν αφίξεις και στο αεροδρόμιο του Phuket. Από εκεί φθάνοντας στην αντίστοιχη προβλήτα (Rassada Pier) υπάρχει συγκεκριμένο ferry που σας πηγαίνει απευθείας στα νησιά Phi Phi. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε speedboat για ταχύτερη μεταφορά, με παραπάνω κόστος προφανώς.

Για ιδιωτικά boat tours στα νησιά Phi Phi και στο Phuket δείτε εδώ.

Μετακινήσεις εντός νησιού

Όλες οι μετακινήσεις στο νησί γίνονται αποκλειστικά με τα πόδια. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα μέσα μετακίνησης μόνο χειράμαξες που χρησιμοποιούνται από τα ξενοδοχεία για την μεταφορά των αποσκευών.

Για την μεταφορά σας σε άλλα γειτονικά νησάκια ή το εθνικό πάρκο υπάρχουν τα LongBoats ή αλλιώς θαλάσσια ταξί.

Τι να κάνετε στα νησιά Phi Phi

Σε κάθε ταξίδι συνηθίζουμε να περπατάμε όλη μέρα, να βλέπουμε αξιοθέατα και γενικά να μην υπάρχει ηρεμία ποτέ γιατί θέλουμε να τα ζήσουμε όλα. Σε αυτό το ταξίδι, μιας και επρόκειτο για ταξίδι του μέλιτος, είχαμε αποφασίσει από κοινού να μην τρέχουμε όλη μέρα. Τελικά, σε αυτό το ταξίδι μας συνδυάσαμε από την μία να χαλαρώσουμε στις παραλίες και να απολαύσουμε τα κοκτέιλ μας και από την άλλη να ζήσουμε αξέχαστες εμπειρίες και περιπέτειες. Ενδεικτικά κάποια από τα πράγματα που είδαμε και κάναμε θα σας τα παραθέσουμε παρακάτω.

Οι πιο τουριστικές παραλίες στα νησιά Koh Phi Phi βρίσκονται είτε στο κεντρικό νησί είτε στα γειτονικά. Οι πιο γνωστές στο κεντρικό νησί είναι οι εξής:

Long Beach

Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσετε στην παραλία αυτήν είναι από το κέντρο του νησιού. Μπορείτε να κλείσετε κάποιο longboat ή κάποιο watertaxi, τα οποία θα σας μεταφέρουν σε πολύ λίγα λεπτά. Ωστόσο, εμείς επιλέξαμε την δεύτερη επιλογή, δηλαδή να περπατήσουμε το όμορφο μονοπάτι  κατά μήκος της ακτής μέσα στην ζούγκλα.

Στην Long Beach θα βρείτε την πιο απαλή και λευκή άμμο του νησιού, καθαρά γαλάζια νερά και όλα αυτά σε συνδυασμό με την απόλυτη ηρεμία μιας και είναι από τις πιο ήσυχες παραλίες. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε snorkeling και να ανακαλύψετε τα πολύχρωμα ψάρια του βυθού.

Snorkeling at Long beach στα νησιά Phi Phi

Bonus Tip: Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δείτε μικρά καρχαριάκια από 40 εκατοστά μέχρι 1 μέτρο άμα κολυμπήσετε στις άκρες του υφάλου. Κατά την διάρκεια της ημέρας όταν υπάρχουν πολλά καράβια στην παραλία είναι δύσκολο να τα δείτε και οι καλύτερες ώρες είναι πριν τις 9 π.μ. και μετά τις 5 μ.μ..

Άρθρο για την διαμονή μας στα νησιά Phi Phi μπορείτε να βρείτε εδώ.

Tonsai Bay

Είναι η παραλία στο κεντρικό και πιο τουριστικό σημείο του νησιού. Για εμάς δεν ήταν η καλύτερη επιλογή η παραλία αυτή, καθώς εκεί βρίσκεται το λιμάνι του νησιού. Το αποτέλεσμα πολλοί τουρίστες, αρκετή φασαρία και όχι τόσο καθαρό περιβάλλον.

Evening view of Tonsai Bay
Loh Dalum

Είναι μία τροπική παραλία στην οποία έχετε εύκολη πρόσβαση από την κεντρική αγορά (150 μέτρα απόσταση) και παρόλο που είναι τόσο κοντά στο τουριστικό μέρος της πόλης, είναι πολύ ήσυχη παραλία.

Οι απομακρυσμένες παραλίες στις οποίες χρειάζεται να νοικιάσετε κάποιο καραβάκι ή να κλείσετε κάποιο τουρ είναι οι εξής:

Monkey Beach

Μια μικρή παραλία 150 μέτρων στη νοτιοδυτική μεριά του νησιού με έντονη βλάστηση, η οποία δημιουργεί ένα φιλόξενο περιβάλλον για τις μαϊμούδες. Δεν προσεγγίζεται με τα πόδια. Η μεταφορά μας έγινε με Longboat που αναχωρούσε από την προβλήτα Tonsai Pier από τα νησιά Phi Phi και ο χρόνος ήταν περίπου 15 λεπτά.

Για εμάς ήταν μια εμπειρία που ανυπομονούσαμε να ζήσουμε, μιας και τα μαϊμουδάκια είναι από τα αγαπημένα μας ζώα. Είχαμε φροντίσει να έχουμε μαζί μας μικρά σνακ για να τα ταΐσουμε. Μόλις κατεβήκαμε από το LongBoat τα είδαμε να κατευθύνονται κατά πάνω μας. Καταφέραμε να δούμε δύο μωρά μαϊμουδάκια και να βγάλουμε αρκετές φωτογραφίες μαζί τους. Μπορέσαμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους μόνο όσο είχαμε τα κρακεράκια μαζί μας. Όταν τελείωσαν μας θεωρούσαν αδιάφορους και πήγαιναν στους επόμενους. Ακόμη απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στα προσωπικά σας αντικείμενα. Οι μαϊμούδες ψάχνουν τις τσάντες και τις τσέπες σας και είναι πιθανό να σας αποσπάσουν ότι βρουν. Επίσης  τα ζώα αυτά θεωρούνται άγρια, ειδικά κατά την περίοδο αναπαραγωγής, και γίνονται επιθετικά γι’ αυτό και οι κινήσεις μας ήταν πολύ προσεχτικές.

Στο υπόλοιπο νησί ωστόσο υπάρχουν πινακίδες (που δεν είχαμε προσέξει εκ των προτέρων) και προειδοποιούν τους τουρίστες να μην δίνουν φαγητά στα ζώα. Ο λόγος είναι ότι έτσι καλομαθαίνουν στο έτοιμο φαγητό, επαναπαύονται και δεν ψάχνουν να τραφούν από το φυσικό τους περιβάλλον.  

Ένα λυπητερό θέαμα ήταν η ρύπανση της παραλίας με πλαστικά μπουκάλια και διάφορα άλλα σκουπίδια. Το αποτέλεσμα οι μαϊμούδες να ζουν ανάμεσα σε αυτά. Είδαμε μωρό μαϊμουδάκι να αρπάζει πλαστικό μπουκάλι νερού και να το τρώει. Για αυτόν τον λόγο, φεύγοντας από την MonkeyBeach, όπως και από κάθε άλλη παραλία, σιγουρευτείτε ότι έχετε πάρει μαζί σας τα σκουπίδια σας και ότι δεν αφήσατε κάτι που θα είναι βλαβερό για το περιβάλλον και τα ίδια τα ζώα.

Μία εναλλακτική επιλογή για τους πιο γενναίους τουρίστες, είναι η μετακίνηση στην MonkeyBeach με καγιάκ. Η διαδρομή είναι 45 λεπτά και είναι πολύ καλή γυμναστική αλλά κάπως κουραστικό αν είστε εκεί για την απόλυτη χαλάρωση που προσφέρουν τα νησιά.

monkey beach phi phi
Bamboo Island

Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο νησί με ολόλευκη άμμο κατά μήκος της περιμέτρου του και καθαρά νερά. Θα εκπλαγείτε με την ομορφιά του και θα ζήσετε την απόλυτη εξωτική εμπειρία. Επειδή είναι από τα πιο τουριστικά νησιά, σας προτείνουμε να πάτε είτε νωρίς το πρωί είτε το απόγευμα, ώρες που το νησί δεν είναι γεμάτο από τουρίστες. Συνήθως τα τουρ με πολλά άτομα δεν κάθονται πολύ ώρα στο νησί και έτσι ο κόσμος δεν απομακρύνεται ιδιαίτερα. Οπότε αν βρεθείτε εκεί μαζί με αρκετό κόσμο καλό θα ήταν να περπατήσετε όσο πιο μακριά γίνεται από το σημείο αποβίβασης για να απολαύσετε το εξωτικό αυτό μέρος με την ησυχία σας.

Bamboo Island στα νησιά Phi Phi
Σπηλιές Viking

Οι διάσημες και εντυπωσιακές σπηλιές Viking υψώνονται στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού κάτω από ένα ψηλό γκρεμό. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα longtail boat από το λιμάνι Tonsai, ή να την συμπεριλάβετε στο τουρ μεταξύ των υπόλοιπων παραλίων.

Ωστόσο,  από το 2009 απαγορεύτηκε η είσοδος των τουριστων στο εσωτερικό των σπηλιών και τα καράβια απαγορεύεται να πλησιάζουν. Εξαιτίας αυτού και εμείς δεν την συμπεριλάβαμε στο τουρ μας μιας και θεωρήσαμε άσκοπο να περάσουμε απλά από μακριά χωρίς να μπούμε μέσα.

Η ιστορία τους ωστόσο, είναι πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς το όνομά τους προέρχεται από τις εσωτερικές τοιχογραφίες των Σκανδιναβών ναυτικών. Βάση θρύλου, οι σπηλιές αποτέλεσαν καταφύγιο από μια δυνατή καταιγίδα και κατά την διαμονή τους, δημιούργησαν εντυπωσιακές τοιχογραφίες. Κατά την διάρκεια της καταιγίδας τα πλοία τους καταστράφηκαν και όσο περίμεναν για βοήθεια από τους διασώστες, τρεφόντουσαν από της σπηλιές των πουλιών.

Mosquito Island

Παρέχει εντυπωσιακούς και ενδιαφέρον προορισμούς για κατάδυση και snorkeling. Το όνομά του προήλθε από τα μεγάλα σμήνη κουνουπιών και εντόμων, τα οποία κάνουν κυρίως αισθητή την παρουσία τους με την δύση του ηλίου. Προτείνουμε να έχετε φροντίσει να έχετε μαζί σας εντομο απωθητικά για να αποφύγετε τα δυσάρεστα τσιμπήματα.

Scuba Diving

Για όσους αγαπάνε τον ωκεανό, η εμπειρία του τουρ με το καράβι είναι αρκετά ικανοποιητική, αλλά γιατί να μην ζήσετε την εμπειρία στο επόμενο επίπεδο; Αναφερόμαστε στην κατάδυση scuba diving. Μία must εμπειρία για να ζήσετε την υποβρύχια ζωή. Θα εξερευνήσετε τους κοραλλιογενείς υφάλους και θα κολυμπήσετε ανάμεσα σε πολύχρωμα ψάρια. Θα εκπλαγείτε με το πόσα χρώματα υπάρχουν στον βυθό της θάλασσας και με το πόσο διαφορετικά και περίεργα ψάρια θα δείτε. Στην δικιά μας κατάδυση είδαμε μία θαλάσσια χελώνα, πολλά ψάρια που θυμίζουν τον μικρό πρωταγωνιστή της ταινίας «Νέμο», κοράλλια, trompet fish, barracuda, μια μεγάλη τσούχτρα και πολλά ακόμη. Κοπάδια ψαριών τόσο πυκνά που δεν βλέπαμε ο ένας τον άλλον.

Μια απλή κατάδυση στο θαλάσσιο πάρκο με ειδικούς επαγγελματίες κοστίζει γύρω στα 2500 baht, ενώ μπορείτε να το συνδυάσετε με το γνωστό ναυάγιο KledGeaw με κόστος πακέτου 3100 baht. Επιπλέον για την είσοδο σας στο θαλάσσιο πάρκο θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα αντίτιμο ύψους 400 baht ανά άτομο. Απλά να προσέξετε να κλείσετε κατάδυση μέρα που δεν φυσάει για να υπάρχει καλή ορατότητα στον βυθό. Επίσης να αποφύγετε να σας πάνε για κατάδυση σε πολυσύχναστο μέρος γιατί λόγω της έντονης δραστηριότητας η υποβρύχια ζωή αναταράσσεται και τα ψάρια κρύβονται

Scuba diving στα νησιά Phi Phi

Όσον αφορά πλέον το κεντρικό νησί έχουμε τις παρακάτω εμπειρίες και δραστηριότητες να προτείνουμε:

Thai Massage

Ένα πράγμα για το οποίο φημίζονται οι Ταϊλανδοί είναι το μασάζ τους. Και πώς να μην το δοκιμάσετε, αφού θα δείτε δεκάδες μαγαζιά στο νησί. Αν δεν σας αρέσει ο πόνος μην δοκιμάσετε το Thai Massage καθώς είναι σχετικά επίπονο και άβολο. Απλά προτιμήστε ένα χαλαρωτικό με κάποιο έλαιο που μυρίζει ωραία. Οι τιμές είναι αρκετά λογικές, οπότε αν δεν βρείτε αυτό που σας άρεσε με την πρώτη μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά την επόμενη μέρα. Το μενού στα περισσότερα μαγαζιά έχει μεγάλη ποικιλία.

Παραδοσιακό thai massage στα νησιά Phi Phi.
View Point

Αν σας αρέσει το περπάτημα και γενικά θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό πέρα από την χαλάρωση που προσφέρει το νησί, τότε μπορείτε κάλλιστα να δοκιμάσετε να πάτε. Η θέα θα σας ανταμείψει ιδίως αν το επισκεφθείτε απόγευμα την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Η διαδρομή που θα ακολουθήσετε είναι από το Reggae Bar προς την Loh Dalum Bay. Από εκεί θα δείτε πινακίδες που θα σας οδηγήσουν στο ViewPoint.

Υπάρχουν 3 View Point, το καθένα με την δική του θέα. Για εμάς, η καλύτερη επιλογή ήταν το View Point 2 στο οποίο φαίνεται καλύτερα το σχήμα το νησιού που δημιουργεί ένα Η, και στο οποίο απολαύσαμε την δύση του ηλίου. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας νερό ή να αγοράσετε πριν ξεκινήσετε να ανεβαίνετε στο μονοπάτι. Ακόμη να έχετε μαζί σας αντικουνουπικά για να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα έντομα.

Η διαδρομή δεν είναι καθόλου δύσκολη καθώς τα σκαλιά και το μονοπάτι είναι πεζοδρομημένο με αρκετά σημεία για να κάνετε στάσεις. Μόλις φτάσετε στο ViewPoint, θα σας ζητηθεί να πληρώσετε εισιτήριο αξίας 30 baht για να προχωρήσετε

Σε περίπτωση που δεν δείτε τις πινακίδες (όπως εμείς), ρωτήστε κάποιον ντόπιο για την πιο σύντομη διαδρομή. Για να μην την πατήσετε (όπως εμείς)!! Στην δική μας περίπτωση, δεν προσέξαμε τις πινακίδες. Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξουμε να ανεβαίνουμε από τον πιο μεγάλο δρόμο, μια 30λεπτη διαδρομή μέσα στην ζούγκλα συντροφιά με υγρασία, ζέστη και κουνούπια!!

Το γνωστό Viewpoint με την ωραία θέα στα νησιά Phi Phi.
Reggae Βar

Πρόκειται για ένα θρυλικό μπαρ στο νησί, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την αρένα Muay Thai. Στο μαγαζί αυτό μπορείτε να πιείτε το ποτό σας ή να φάτε, να παρακολουθήσετε έναν αγώνα της εθνικής τους πολεμικής τέχνης ή ακόμα και να συμμετάσχετε σε έναν αγώνα.

Στην δικιά μας περίπτωση, πήγαμε 2 βράδια στο μαγαζί αυτό. Το πρώτο για να παρακολουθήσουμε τι γίνεται και να γνωρίσουμε το μέρος και το δεύτερο για να παλέψει ο Στράτος. Μετά από μια επίδειξη από επαγγελματίες αθλητές MuayThai, οι άνθρωπο του μαγαζιού γυρνάνε γύρω από τα τραπέζια παρακινώντας τους πελάτες να παλέψουν μεταξύ τους, με τα κατάλληλα προστατευτικά. Έτσι και ο Στράτος το δεύτερο βράδυ αποφάσισε να ανέβει στην αρένα (και να τις φάει). Σίγουρα του έμεινε αξέχαστη η βραδιά! Και η δικαιολογία ήταν ότι είχε φάει πολλές γαρίδες και παγωτό πριν τον αγώνα!! Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι κερδίσαμε έναν κουβά με ποτό δώρο.

Το Reggae Bar βρίσκεται στα νησιά Phi Phi, ενδείκνυται για ποτό, αλλά όποιος θέλει μπορεί να παλέψει.
Nightlife

Χαθείτε στα στενάκια, απολαύστε το ποτό σας σε κάποιο μπαρ και ζήστε τους νυχτερινούς ρυθμούς του νησιού. Το σήμα κατατεθέν όμως τουNightlife στα νησιά Phi Phi, είναι η Loh Dalum Bay η οποία μετατρέπεται από ήρεμη παραλία σε ένα μεγάλο beach party κατά μήκος όλης της ακτής. Μαγαζιά όπως το Slinky Bar προσφέρουν θεαματικά fireshow, ακροβατικά από επαγγελματίες και διάφορα παιχνίδια όπως λίμπο. Σε όλα τα παραπάνω προφανώς παίρνουν και οι παρευρισκόμενοι και σε ορισμένες περιπτώσεις παίρνουν σαν δώρο δωρεάν σφηνάκια. Οι τιμές στα ποτά είναι αρκετά χαμηλές στο νησί. Παντού θα δείτε να κυκλοφορούν όλοι με έναν μικρό κουβά στο χέρι που μέσα έχει χύμα ποτό της επιλογής σας.

Night fireshow in Phi Phi - Ακροβατικά στα νησιά Phi Phi
Εξόρμηση στο Phuket

Ενδεικτικά αναφέρουμε το Phuket επειδή αυτό προτιμήσαμε εμείς. Ήταν σε κοντινή απόσταση και είχε φθηνά ακτοπλοϊκά. Αντίστοιχα υπάρχουν πολλά νησάκια που μπορείτε να αποδράσετε για μια ή και παραπάνω μέρες. Για πληροφορίες σχετικά με δρομολόγια μεταξύ των νησιών και τιμές δείτε εδώ.

Αναλυτικές πληροφορίες για το Phuket θα βρείτε στο άρθρο μας εδώ.

Που θα φάτε στα νησιά Phi Phi

Όσοι έχουν δοκιμάσει Ταϊλανδέζικο σίγουρα έχουν δοκιμάσει τα ελαφρώς μαγειρεμένα πιάτα τους, με τα δυνατά μπαχαρικά με μια πικάντικη νότα. Τα πολύχρωμα αυτά πιάτα έχουν τους φανατικούς τους και στα νησιά Phi Phi θα βρείτε τις αυθεντικές αυτές γεύσεις.

Ως επί το πλείστον επικρατεί η θαλασσινή κουζίνα στα νησιά μιας και οι περισσότεροι ντόπιοι ασχολούνται με το ψάρεμα. Κατά την διάρκεια των εξορμήσεων σας στο νησί θα δείτε δεκάδες πάγκους από πλανόδιους και από μαγαζιά με τους θαλασσινούς τους μεζέδες πάνω. Προτείνουμε να αποφύγετε αυτούς τους πάγκους. Τα προϊόντα τους είναι όλη μέρα είναι στον ήλιο και παραμονεύει ο κίνδυνος της τροφικής δηλητηρίασης.

Παρακάτω σας προτείνουμε μερικά σημεία που απολαύσαμε οικονομικό και καλό φαγητό:

TomYam: Ένα μικρό και οικογενειακό μαγαζί, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από το γνωστό Ταϊλανδέζικο πιάτο. Εδώ θα βρείτε το παραδοσιακό τους φαγητό σε πολύ οικονομικές τιμές .

La Mamita: Ταϊλανδέζικη αλλά και δυτική κουζίνα σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον με οικονομικές τιμές και εξυπηρετικό προσωπικό. Μας το είχαν προτείνει για ιταλική κουζίνα και ανακαλύψαμε ότι μπορούσαμε σε ένα μαγαζί να συνδυάσουμε ιταλικό και ταϊλανδέζικο.

Garlic 1992: Μην σας ξεγελάσουν τα πλαστικά τραπέζια και οι πλαστικές καρέκλες, είναι από τα πιο γνωστά μαγαζιά στο νησί. Φημίζεται για την νόστιμη κουζίνα του και όσες φορές περάσετε θα το βρείτε γεμάτο.

Banana Rooftop Bar: Και ένα μέρος που προτείνουμε για ποτό είναι αυτό το μπαρ, με ωραία θέα και καλή μουσική.

Πότε να πάτε

Η High-Season στα νησιά Phi Phi είναι από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και είναι η ιδανικότερη εποχή βάση κλίματος. Τους μήνες αυτού η υγρασία είναι στα χαμηλότερα επίπεδα και οι θερμοκρασία είναι κατά μέσο όρο 28°C, η οποία σας επιτρέπει να χαλαρώσετε στις εξωτικές παραλίες και να απολαύσετε τα water sports. Ωστόσο, την περίοδο αυτήν οι τιμές των ξενοδοχείων και των δωματίων είναι υψηλές. Τους υπόλοιπους μήνες υπάρχει το ρίσκο να πέσετε σε περιόδους μουσώνων που μπορεί να σας χαλάσουν τα σχέδια και τις εξορμήσεις.

Χρήσιμα Sites & Apps

Τα τελευταία χρόνια που ταξιδεύουμε έχουμε ξεχωρίσει κάποιες εφαρμογές, που χρησιμοποιούμε πριν από κάθε ταξίδι μας ή και κατά την διάρκεια αυτού. Τις έχουμε επιλέξει έναντι άλλων, για την εγκυρότητα τους, την ευκολία χρήσης και την ποικιλία σε επιλογές που έχουν. Αναφέρουμε παρακάτω αναλυτικά ποιες είναι αυτές μαζί με τα χαρακτηριστικά τους.

Booking.com

Πληθώρα επιλογών από καταλύματα για διαμονή ανά τον κόσμο. Βαθμίδες ταξιδιώτη ανάλογα με τις κρατήσεις που έχετε κάνει, μοναδικές εκπτώσεις, προσφορές και Promo Codes για εσάς και τους φίλους σας. Ξεκινήστε τις κρατήσεις και ανακαλύψτε όλες τις δυνατότητες. Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές εδώ.

AirBnb

Με περισσότερες από 1 εκατομμύριο ιδιοκτησίες ανά τον κόσμο οι επιλογές δεν τελειώνουν ποτέ. Ιδανικό για lowbudget ευκαιρίες ακόμη και σε ακριβούς προορισμούς. Επιπλέον επειδή φιλοξενεί στον ιστότοπο του σπίτια ή βίλες κατοίκων σε κάνει να νιώθεις πιο οικεία με τον εκάστοτε προορισμό.

Hotels.com 

Η Hotels.com είναι κορυφαίος πάροχος ξενοδοχειακών καταλυμάτων παγκοσμίως, προσφέροντας υπηρεσίες κρατήσεων μέσω του δικού της δικτύου τοπικών ιστότοπων. Μόλις φτάσετε τις 10 διανυκτερεύσεις, θα έχετε μια δωρεάν διανυκτέρευση την οποία μπορείτε να εφαρμόσετε κατά το checkout. Ωστόσο, μπορείτε να κερδίσετε πολλαπλές δωρεάν διανυκτερεύσεις συνεχίζοντας να κάνετε κρατήσεις με την Hotels.com. Η πλατφόρμα παρέχει στους ταξιδιώτες μία από τις ευρύτερες επιλογές καταλυμάτων στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων τόσο ανεξάρτητων όσο και μεγάλων αλυσίδων ξενοδοχείων, καθώς και αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων. Βρείτε τις καλύτερες προσφορές σε καταλύματα εδώ.

Trip Advisor 

Το Tripadvisor, βοηθάει εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε μήνα να κάνουν το κάθε τους ταξίδι μοναδικό και αξέχαστο. Οι ταξιδιώτες σε όλον τον κόσμο χρησιμοποιούν τον ιστότοπο και την εφαρμογή του Tripadvisor για να περιηγηθούν σε χιλιάδες κριτικές και γνώμες για ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπειρίες, αεροπορικές εταιρείες και κρουαζιέρες. Είτε σχεδιάζουν ένα ταξίδι, είτε βρίσκονται ήδη σε αυτό, οι ταξιδιώτες απευθύνονται στο Tripadvisor για να συγκρίνουν χαμηλές τιμές σε ξενοδοχεία, πτήσεις και κρουαζιέρες, να κάνουν κράτηση σε δημοφιλείς περιηγήσεις και αξιοθέατα, καθώς επίσης και να κρατήσουν τραπέζια σε εξαιρετικά εστιατόρια. Περισσότερες πληροφορίες για διαθεσιμότητες, τιμές και κρατήσεις δείτε εδώ.

Omio.com

Ότι χρειάζεστε είναι ένα κλικ μακριά. Βρείτε τις καλύτερες προσφορές από γνωστές εταιρείες ανά χώρα, για δρομολόγια τρένων, λεωφορείων, αεροπλάνων και πλοίων. Μεταφερθείτε σε χιλιάδες προορισμούς, σε πόλεις και χώρες στον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Την χρησιμοποιούμε συχνά όταν ήδη βρισκόμαστε στο εξωτερικό και θέλουμε να επισκεφτούμε κάποια γειτονική χώρα ή πόλη. Βρείτε τα δρομολόγια που σας ενδιαφέρουν εδώ.

Skyscanner

Το πρώτο μέρος που κάθε ταξιδιώτης συμβουλεύεται πριν από κάθε ταξίδι του. Άμεση και γρήγορη σύγκριση τιμών από αεροπορικές ανά τον κόσμο. Λατρεύουμε το φίλτρο “προς οποιοδήποτε προορισμό” που μας παραθέτει σε αύξουσα σειρά τους πιο οικονομικούς προορισμούς για τις ημερομηνίες που έχουμε θέσει. Η καλύτερη λύση για οργάνωση και booking ταξιδιού την τελευταία στιγμή. Για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων δείτε εδώ.

GetYourGuide

Ένα site για όσους λατρεύουν τις δραστηριότητες και τις εξορμήσεις ή ακόμη και τις επισκέψεις σε μουσεία. Όλες οι διαθέσιμες δραστηριότητες ανά τον κόσμο μαζεμένες σε ένα μέρος ανά ημέρα και ώρα. Προσοχή στις αξιολογήσεις προς αποφυγή τυχών παρεξηγήσεων, είτε με τις παροχές, είτε με την διεξαγωγή της εκάστοτε δραστηριότητας. Το έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές σε Αφρική, Αμερική, Ευρώπη και Ασία χωρίς κανένα πρόβλημα. Δείτε τις επιλογές σας για τα νησιά Phi Phi εδώ.

SafetyWing

Ταξιδιωτική ασφάλεια σχεδιασμένη για digital nomads, remote workers και άτομα που ταξιδεύουν συχνά. Σε αντίθεση με άλλες διεθνείς ταξιδιωτικές ασφάλειες, διαθέτει παγκόσμια κάλυψη με μηνιαία χρέωση. Η εταιρεία προσφέρει ορισμένα πακέτα ασφάλισης, όπως το nomads insurance, remote health κ.λπ. Βρείτε ποιο πακέτα σας ταιριάζει καλύτερα εδώ.

Hotel Tonight

Εδώ θα βρείτε εκπληκτικές εκπτώσεις τελευταίας στιγμής σε άδεια δωμάτια που έχουν ξεμείνει ελεύθερα στα ξενοδοχεία. Είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση και δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να κάνετε κράτηση. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση ανά πόλη ή αξιοθέατο ή από το χάρτη. Στην συνέχεια μπορείτε να κάνετε έλεγχο σε κριτικές και φωτογραφίες άλλων ταξιδιωτών για να είστε σίγουροι για την φερεγγυότητα του δωματίου. Διαθέτει επίσης 24/7 εξυπηρέτηση πελατών. Εάν έχετε κολλήσει σε ένα μέρος και χρειάζεστε ένα δωμάτιο τελευταία στιγμή αυτή είναι η τέλεια εφαρμογή για εσάς.

City Maps 2Go

Χάρτες εκτός σύνδεσης για ταξίδια, πεζοπορίες, ορεινή ποδηλασία και άλλα. Ένα απαραίτητο app για κάθε εξόρμηση, δραστηριότητα ή ακόμη και απλή περιήγηση στο εξωτερικό. Μπορείτε να κατεβάσετε μόνο έναν χάρτη πόλης ανά χώρα, ενώ παλιά υπήρχε η δυνατότητα και για δεύτερο. Για επιπρόσθετο χάρτη θα χρειαστεί να πληρώσετε. Εναλλακτικά, αυτό που κάνουμε εμείς είναι μόλις τελειώσετε με τον χάρτη της πόλης που θέλετε τον σβήνετε και κατεβάζετε εκ νέου άλλο.

Μπορείτε να μαρκάρετε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος πάνω στο χάρτη της πόλης που θα επισκεφθείτε. Είτε αξιοθέατα, είτε μαγαζιά και να δείτε πόσο απέχετε και πως θα κατευθυνθείτε προς τα εκεί. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως δεν χρειάζεστε σύνδεση στο διαδίκτυο, αν και κάποιες φορές μπορεί να φάει τα κολλήματα του. Ωστόσο είναι αρκετά αξιόπιστη και χρήσιμη εφαρμογή.

EXTRA TIP: Όταν μαρκάρετε τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος πριν το ταξίδι σας, μπορείτε περίπου να δείτε και σε ποια περιοχή θα χρειαστεί να κλείσετε δωμάτιο. Για να είστε όσο το δυνατό πιο κοντά σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος.

iVisa.com

Μπορείτε να συμπληρώσετε την χώρα καταγωγή σας, αλλά και τον προορισμό σας και άμεσα να δείτε όλα τα απαραίτητα έγγραφα προς έκδοση. Δυνατότητα αίτησης για ηλεκτρονική βίζα, για παραλαβή βίζας κατά την άφιξη στο αεροδρόμιo και για πιθανά έγγραφα υγείας. Για κάποιες χώρες υπάρχει και η δυνατότητα για ανανέωση διαβατηρίου. Όλα τα παραπάνω χωρίς να χάσετε χρόνο στις πρεσβείες, από την ευκολία του υπολογιστή σας. Κάντε την αίτηση σας εδώ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2020-2022 - All rights reserved | Created with by Crazy Lemon