packing tips

4+1 Tips για να χωρέσεις τα πάντα στην βαλίτσα σου

Όσο όμορφο και αν είναι το συναίσθημα της αναμονής εν όψη ενός ταξιδιού, πολλοί είναι αυτοί που αγχώνονται για την προετοιμασία του. Ένα από τους μεγαλύτερους προβληματισμούς είναι πως θα χωρέσουν τα πάντα στην βαλίτσα μου. Με την πάροδο των χρόνων, μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Ένα από αυτά είναι πώς να πακετάρουμε με τρόπο τέτοιο ώστε να χωράνε τα πάντα σε μία χειραποσκευή. (εκτός και αν το ταξίδι είναι για παραπάνω από μία εβδομάδα).

Έχοντας τελειοποιήσει την μέθοδό μου (Αλίκη) στο πακετάρισμα της βαλίτσας μου και νιώθοντας περήφανη για αυτό, γνώρισα τον Στράτο, με τα άπειρα gadget – εξαρτήματα – καλώδια. Έπρεπε να ξεκινήσω από την αρχή, προσέχοντας να τοποθετήσω τα πράγματα του προσεχτικά, για να αποφύγω τυχόν ζημιές κατά την διάρκεια της μετακίνησης.

Διαβάστε για τον ρόλο τον action cameras στα ταξίδια στο άρθρο μας εδώ.

Ωστόσο, μετά από κάποια ταξίδια μαζί και αρκετή έρευνα, δημιουργήσαμε το σύστημα των 5 βημάτων, που ακολουθούμε πλέον σε κάθε μας ταξίδι πιστά. Μοιράζοντας το σύστημα αυτό με εσάς, ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε να πακετάρετε χωρίς να σας φαίνεται αυτό τρομακτικό.

Βήμα 1ο: Η Λίστα

Σε όλους μας έχει τύχει να πάρουμε μαζί μας έξτρα ρούχα, παπούτσια ή διάφορα άλλα πράγματα περιττά. Το σκεπτικό ήταν ότι ίσως να τα χρειαστούμε, και καταλήγουμε να μην τα βγάζουμε καν από την βαλίτσα. Η νοοτροπία «καλύτερα να το έχω και να μην το χρειαστώ, παρά να το χρειαστώ και να μην το έχω», μας έχει οδηγήσει 9 στις 10 φορές στην λάθος εκτίμηση του βάρους της βαλίτσας.

Φτιάχνουμε λοιπόν μία λίστα με όλα όσα θα χρειαστούμε για το ταξίδι μας. Η λίστα αυτή μας βοηθάει να βάλουμε στην βαλίτσα μόνο τα πράγματα που θα χρειαστούμε. Θυμίζουμε επίσης ότι σε περίπτωση που χρειαστείτε κάτι και δεν το έχετε πάρει μαζί σας, όπως εμείς ξεχνάμε συνέχεια σαμπουάν, βούρτσα μαλλιών και αντηλιακό, μπορείτε να το αγοράσετε στον προορισμό σας.

Βήμα 2ο: Τα outfit

Στο βήμα αυτό, αντιστοιχούμε τα ρούχα που προγραμματίζουμε να φορέσουμε την κάθε μέρα του ταξιδιού. Απαραίτητη προϋπόθεση για το βήμα αυτό είναι να έχετε οργανώσει το τι θα κάνετε τις ημέρες που θα είστε στο ταξίδι σας. Μπορείτε έτσι να σκεφτείτε ποιο outfit ταιριάζει σε κάθε αξιοθέατο-δραστηριότητα καλύτερα.

Μόλις σκεφτούμε τι θα φορέσουμε, βγάζουμε τα outfit σε κάποιο σημείο που θα είναι ορατά, όπως στο κρεβάτι. Με τον τρόπο αυτόν μπορείτε να δείτε αν ταιριάζουν τα ρούχα, να επιλέξετε κάποια αξεσουάρ και τα παπούτσια.

Αυτό το βήμα βοηθάει πολύ στο να μην πάρετε μαζί σας παραπάνω ρούχα και παπούτσια. Για τα παπούτσια που είναι τα πιο «δύσκολα» στο πακετάρισμα, επιλέγουμε μόνο τα απαραίτητα και αυτά που μπορούμε να τα συνδυάσουμε με πολλά outfit.

Πως να χωρέσεις τα πάντα στην βαλίτσα σου

Βήμα 3ο: Ρολάρισμα και όχι δίπλωμα

Μια πολύ χρήσιμη τεχνική, είναι το ρολάρισμα των ρούχων αντί για το δίπλωμα. Με αυτόν τον τρόπο, τα ρούχα πιάνουν πολύ λιγότερο χώρο στην βαλίτσα, αφού τα έχετε τοποθετήσει με σειρά. Επίσης, είναι πιο εύκολο να δείτε τα ρούχα σας όταν είναι σε ρολά το ένα δίπλα στο άλλο, από όταν είναι απλά διπλωμένα σε στοίβες.

Ωστόσο, η μέθοδος αυτή δεν προτείνεται για τα πιο ευαίσθητα υφάσματα, αυτά δηλαδή που τσαλακώνονται εύκολα. Τα ρούχα αυτά τα διπλώνουμε και τα τοποθετούμε πάνω από τα υπόλοιπα ρούχα που έχουμε ρολάρει.

Βήμα 4ο: Μέθοδος Tetris

Κλασική και αγαπημένη μέθοδος. Όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος στην βαλίτσα, βάζουμε πράγματα. Πιο συγκεκριμένα, τυγχάνει συνήθως στα τοιχώματα την βαλίτσα αφού έχουμε βάλει κάποια ρούχα να έχει κενά. Επίσης κενά δημιουργούνται ανάμεσα στα ρούχα, και τα σημεία αυτά είναι κατάλληλα για να βάλετε τα νεσεσέρ και το σεσουάρ . Στο βήμα αυτό καταφέρνετε να εκμεταλλεύεστε τα κενά της βαλίτσας, δεν τα στοιβάζετε όλα σε μία μεριά, και έτσι η βαλίτσα κλείνει πολύ πιο εύκολα.

Δείτε τα ταξιδιωτικά λάθη που κοστίζουν και πρέπει να αποφύγετε εδώ.

Βήμα 5ο: Εύθραυστα Αντικείμενα

Τα αντικείμενα που μας προκαλούν το άγχος μην σπάσουν, είναι αυτά που πρέπει να δώσουμε παραπάνω προσοχή. Η κατάλληλη τοποθεσία είναι στο κέντρο της βαλίτσας. Αποφεύγοντας τα τοιχώματα, μειώνονται οι πιθανότητες να σπάσουν από κάποιο χτύπημα της βαλίτσας. Τυλίξτε τα μέσα σε κάποιο χοντρό ρούχο, όπως σε κάποιο πουλόβερ για να τα προφυλάξετε.

Τα παραπάνω βήματα λοιπόν χρησιμοποιούμε πριν από κάθε ταξίδι και μας έχουν βοηθήσει στο πακετάρισμα της βαλίτσας μας. Αν και έχουμε βρει αυτό το σύστημα αποτελεσματικό, είμαστε ανοιχτοί να διαβάσουμε τις δικές σας συμβουλές στα σχόλια, και τους τρόπους που σας έχουν βοηθήσει στο πακετάρισμα της βαλίτσας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2020-2022 - All rights reserved | Created with by Crazy Lemon