Quitbay castle in Alexandria

Travel Guide για την Αλεξάνδρεια

Ταξίδι στην Αλεξάνδρεια! Υπήρξε κάποτε η ενσάρκωση του κοσμοπολίτικου πνεύματος. Η πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος. Όπως φανερώνει και το όνομα της έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο και αυτό μπορεί κανείς να το δει σε διάφορα σημεία  της πόλης. Εμείς την επισκεφθήκαμε από το Κάιρο. Παρακάτω θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε πριν την πρώτη σας επίσκεψη στην πόλη.

Γενικές Πληροφορίες

  • Δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου μετά το Κάιρο και το κυριότερο της λιμάνι.
  • Γνωστή για 1 από τα 7 αρχαία θαύματα του κόσμου, τον Φάρο της Αλεξάνδρειας ο οποίος έχει καταστραφεί.
  • Θεωρείται γενέτειρα της χριστιανικής Θεολογίας.
  • Ο πληθυσμός της είναι περίπου 5,2 εκατομμύρια κάτοικοι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Αίγυπτο διαβάστε εδώ.

Μετακινήσεις

Μεταφορά από το αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας βρίσκεται περίπου 48 km μακριά από το κέντρο της πόλης. Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης είναι να πάρετε ταξί με την προϋπόθεση, ότι έχετε συμφωνήσει εξαρχής για το κόστος της διαδρομής, αλλιώς προτιμήστε ένα uber. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 40-45 λεπτά ανάλογα την κίνηση. Υπάρχει και ένα λεωφορείο που συνδέει το αεροδρόμιο με το κέντρο της πόλης, αλλά κανείς δεν το συστήνει. Ένας καλός και εναλλακτικός τρόπος είναι επίσης να έχετε κλείσει ξενοδοχείο που να περιλαμβάνει στην τιμή την μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο.

Δρομολόγια λεωφορείων και τρένων από την Αλεξάνδρεια για το Κάιρο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μετακινήσεις εντός πόλης

Λεωφορεία: Υπάρχουν δημόσια λεωφορεία στο κέντρο της πόλης, τα οποία δεν είναι η πρώτη επιλογή ενός ταξιδιώτη. Ο λόγος είναι εξαιτίας του μεγάλου συνωστισμού που υπάρχει και σε συνδυασμό με τις αρκετές στάσεις που κάνουν καθυστερούν πολύ. Υπάρχουν και τα τουριστικά λεωφορεία που είναι διώροφα και αναλαμβάνουν διάφορα tour γύρω από την πόλη. Τέλος υπάρχουν και οι ιδιωτικές εταιρίες που αναλαμβάνουν και εγχώριες μεταφορές εντός της Αιγύπτου.

Micro-Busses: Κατηγορία λεωφορείων που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο από τους ντόπιους της πόλης. Εκτελούν συγκεκριμένα δρομολόγια και περνάνε από συγκεκριμένες περιοχές εντός της πόλης. Κάθε περιοχή συνήθως έχει το δικό της Micro-Bus με κόστος από 17-35 EGP.

Ταξί: Τα ταξί στην Αλεξάνδρεια είναι μαύρα και κίτρινα και ισχύει ο ίδιος κανόνας όπως και στο Κάιρο. Δηλαδή ενώ είναι υποχρεωμένα να έχουν ταξίμετρο, δεν το χρησιμοποιούν ή κάνουν ότι τα ξεχνάνε με αποτέλεσμα να ζητάνε παραπάνω λεφτά. Γενικά δεν υπάρχει κάποιος κανόνας, οπότε καλό θα ήταν πριν πάρετε ένα, να προ συμφωνήσετε το κόστος για την αντίστοιχη διαδρομή που θέλετε. Προσοχή επίσης στα ρέστα. Αρκετές φορές έτυχε να θέλουν να μας εξαπατήσουν δίνοντας μας λιγότερα.

Uber & Careem: Δημοφιλής εφαρμογές που χρησιμοποιούνται αρκετά από τουρίστες. Μπορείτε να κάνετε εξαρχής την κράτηση σας και να δείτε ακριβώς το κόστος της εκάστοτε διαδρομής. Το μόνο αρνητικό επειδή συνήθως οι οδηγοί είναι ντόπιοι δεν μιλάνε καλά ή και καθόλου αγγλικά. Για να είστε σίγουροι βγάλτε από πριν φωτογραφία την ακριβή διεύθυνση που θέλετε να πάτε.

Τραμ: Είναι το πιο παλιό μέσο μαζικής μεταφοράς στην Αλεξάνδρεια. Έχει 20 γραμμές και 140 στάσεις και κάποια βαγόνια είναι διώροφα. Χρησιμοποιείτε αρκετά στο κέντρο της πόλης είτε από τουρίστες που απολαμβάνουν την βόλτα σε κεντρικά σημεία, είτε από ντόπιους που πηγαίνουν στις δουλειές τους. Το μόνο αρνητικό η μεγάλη συμφόρηση στα βαγόνια, ιδίως της ώρες αιχμής, οπότε μεγάλη προσοχή σε προσωπικά αντικείμενα. Οι τιμές κινούνται από 1-5 ΕP(Egyptian Pounds)

Οικονομικά hostel στην Αλεξάνδρεια μπορείτε να βρείτε εδώ.

Tι να κάνετε στην Αλεξάνδρεια

Citadel Of Qaitbay

Αρχικά είχε κατασκευαστεί για να μπορέσει να αμυνθεί η Αλεξάνδρεια εναντίων των επιθέσεων της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η ακρόπολη αυτή θεωρείται ότι ήταν το πιο σημαντικό αμυντικό οχυρό, όχι μόνο στην Αίγυπτο, αλλά και κατά μήκος όλης της Μεσογείου. Η ανέγερση της είχε γίνει ακριβώς στο ίδιο σημείο που βρισκόταν ο Φάρος της Αλεξάνδρειας, 1 από τα 7 αρχαία θαύματα του κόσμου. Εσωτερικά του κάστρου φιλοξενείτε ένα μικρό ναυτικό μουσείο.

Το φρούριο Qaitbay στην Αλεξάνδρεια
Παλάτι Montaza

Περιλαμβάνει το παλάτι, το μουσείο και τους βασιλικούς κήπους. Το σύμπλεγμα αυτό επίσης περιλαμβάνει 5 παραλίες για μπάνιο. Οι βασιλικοί κήποι είναι πάνω από 600.000m² και είναι ανοιχτοί στο κοινό. Ξεχωρίζουν τα κτίρια Al Haramlek και Al Salamlek, όπου έχουν διαμορφωθεί σε διεθνές καζίνο και πολυτελές ξενοδοχείο αντίστοιχα.

Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας

Η σημερινή νέα βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2002, σε συνεργασία με την UNESCO, σαν αναβίωση της παλιάς που είχε καταστραφεί στην αρχαιότητα. Αποτελείται από 13 ορόφους και πάνω από 8 εκατομμύρια τόμους που συνεχώς αυξάνονται. Το κτίριο από μόνο του είναι εντυπωσιακό μιας και σύγχρονο και μπορείς να καθίσεις όση ώρα θέλεις και να διαβάσεις το βιβλίο σου, αρκεί να κάνεις ησυχία και αν σέβεσαι τους γύρω σου. Βρίσκεται λίγο πριν το φρούριο του Qaitbay στην περιοχή της Σελσέλα. Η είσοδος κοστίζει 70 EGP για τους τουρίστες και 10 EGP για τους φοιτητές.

Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας
Παραλιακό κομμάτι

Η παραλία εκτείνεται σε ζώνη χιλιομέτρων, προσθέτοντας στην Αλεξάνδρεια θαλασσινή αύρα, αντιμετωπίζοντας την ζέστη της ερήμου. Μην παραλείψετε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, με τους υπέροχους χρωματισμούς που κάνει ο ήλιος όταν πέφτει πάνω στην Μεσόγειο.

Το παραλιακό κομμάτι της Αλεξάνδρειας
Κατακόμβες Κομ Ελ Σουκάφα (Kom El Shoqafa)

Από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της Αλεξάνδρειας, απ’ όταν ανακαλύφθηκε τυχαία το 1900, όταν ένας γάιδαρος έπεσε μέσα. Θεωρείται 1 από τα 7 θαύματα του Μεσαίωνα, αποτελείται από 3 επίπεδα και έχουν βρεθεί δείγματα Ρωμαϊκού, Ελληνικού και Αιγυπτιακού πολιτισμού. Εσωτερικά του χώρου όταν κατεβείτε μπορείτε να δείτε διάφορα Ελληνικά στοιχεία όπως προαναφέραμε με το πιο γνωστό αυτό της Μέδουσας, που ήταν για αυτούς η θεά της τιμωρίας. Μπορείτε να δείτε διάφορες εντυπωσιακές τοιχογραφίες και έχει πάρα πολλούς τάφους. Κόστος εισόδου 40 EGP το κανονικό και 25 EGP το φοιτητικό.

catacombs-of-Kom-El-Shoqafa
Στήλη του Πομπήιου

Η στήλη του Πομπήιου είναι ρωμαϊκή θριαμβική στήλη στην Αλεξάνδρεια και είναι η υψηλότερη στήλη που έχει χτιστεί ποτέ εκτός των αυτοκρατορικών πρωτευουσών, Ρώμης και Κωνσταντινούπολης. Το συνολικό ύψος είναι 26,85m  και είναι κατασκευασμένη από μονόλιθο αιγυπτιακό γρανίτη του Ασσουάν, ύψους 20,46 m. Η μάζα της ανέρχεται στους 285 τόνους. Με τις διαστάσεις αυτές, συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους μονόλιθους της αρχαιότητας και στους μεγαλύτερους μονόλιθους της γης γενικότερα. Στον γύρω χώρο που θα περπατήσετε θα μπορέσετε να δείτε και άλλα αγάλματα που έχουν σωθεί από την αρχαιότητα, μέσα σε αυτά και κάποιες σφίγγες. Κόστος εισόδου είναι 20 EGP το κανονικό και 15 EGP για τους φοιτητές.

Η στήλη του Πομπηίου στην Αλεξάνδρεια
Εθνικό μουσείο της Αλεξάνδρειας

Το Εθνικό Μουσείο της Αλεξάνδρειας είναι ένα ιστορικό και αρχαιολογικό μουσείο που στεγάζει μια τεράστια συλλογή αντικειμένων που χρονολογούνται από την αρχαιότητα, καθώς και αντικείμενα από την ισλαμική και τη σύγχρονη εποχή. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο παλάτι που χρονολογείται από τις αρχές του 20ού αιώνα και βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής συνοικίας της Αλεξάνδρειας.

Τα εκθέματα του μουσείου είναι οργανωμένα χρονολογικά, με τα παλαιότερα αντικείμενα να χρονολογούνται από την προϊστορική εποχή. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν αρχαία αγάλματα, νομίσματα, κεραμικά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα που παρουσιάζουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Αλεξάνδρειας και της γύρω περιοχής. Το μουσείο διαθέτει επίσης μια μεγάλη συλλογή αντικειμένων από τη βασιλεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και εκθέματα αφιερωμένα στο ρόλο της πόλης κατά την ελληνιστική και τη ρωμαϊκή περίοδο. Εκτός από τη μόνιμη συλλογή, το μουσείο φιλοξενεί επίσης προσωρινές εκθέσεις που παρουσιάζουν έργα τέχνης και αντικείμενα από όλο τον κόσμο.

Το σπίτι του Καβάφη

Ο γνωστός Έλληνας ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης γεννήθηκε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αλεξάνδρεια. Το σπίτι που έζησε έχει γίνει σήμερα μουσείο και διαθέτει πλήθος βιογραφιών και μεταφρασμένων ποιημάτων του. Τα αρχικά έπιπλα είχαν πουληθεί από κληρονόμους και έτσι τα ανακατασκεύασαν με την βοήθεια σχετικών φωτογραφιών. Το κόστος εισόδου στο μουσείο ενώ αρχικά ήταν μηδενικό, σήμερα κοστίζει 15 EGP και για φοιτητές 5 EGP

El Qaed Ibrahim Mosque

Γνωστό για τον ψηλό του μιναρέ, το El Qaed Ibrahim Mosque  είναι από τα πιο δημοφιλή τζαμιά στην Αλεξάνδρεια. Σχεδιασμένο από Ιταλό Αρχιτέκτονα, κτίστηκε το 1948.

El Mursi Abu Al Abbas Mosque

Γνωστό για τους μοναδικούς τρούλους, το El Mursi Abu Al Abbas Mosque είναι ένα από τα πιο παλιά και πιο γνωστά τζαμιά στην Αλεξάνδρεια.

Stanley Bridge

Επί της παραλιακής ζώνης, η Stanley Bridge αξίζει να φωτογραφηθεί και το πρωί και το βράδυ φωτισμένη.

Ψώνια στην Αλεξάνδρεια

Στο παζάρι Al Attarine Bazaar στην περιοχή Al Attarine θα βρείτε σουβενίρ και τοπικές κατασκευές. Υπάρχει ακόμα η οδός Khalid Ebn El Walid όπου θα βρείτε τα πάντα. Το ταξίδι στην Αλεξάνδρεια συνοδεύεται από παζάρια, μην το ξεχνάτε αυτό! Οι τιμές είναι ανεβασμένες, επειδή ξέρουν από πριν ότι όλοι ζητάνε έκπτωση και βασίζονται για μεγαλύτερο κέρδος σε αυτούς που δεν θα το τολμήσουν.

Για όλα τα ιστορικά μνημεία και τους χώρους που αναφέραμε παραπάνω, η πληρωμή στην είσοδο γίνεται μόνο με μετρητά και μόνο στο δικό τους νόμισμα.

Δραστηριότητες και tour για την Αλεξάνδρεια βρείτε εδώ

Μέρη για φαγητό στην Αλεξάνδρεια

Η Αλεξάνδρεια είναι δημοφιλής για τη θαλασσινή της κουζίνα. Αυτό που όλοι προτείνουν είναι δείπνο ή μεσημεριανό με θέα την θάλασσα. Κάποια από τα πιο δημοφιλή μαγαζιά είναι τα εξής:

Sea Gull: Από τα πιο γνωστά στην Αλεξάνδρεια. Μεγάλη ποικιλία θαλασσινών σε προσιτές τιμές και με πολύ γρήγορη εξυπηρέτηση σε συνδυασμό με την υπέροχη θέα.

Fish Market: Το μαγαζί που προτιμήσαμε εμείς για μεσημεριανό κατά την διάρκεια της δικής μας επίσκεψης. Μεγάλος χώρος με θέα στην θάλασσα. Φάγαμε φρέσκα ψάρια και κάτι τοπικές σαλάτες με τοπικές συνοδευτικές σάλτσες.

Roberto’s Italian Restaurant: Φοβερή διαμόρφωση εσωτερικού χώρου, αυτή την φορά χωρίς θέα στην θάλασσα. Θα σας αποζημιώσουν σίγουρα οι προσιτές τιμές του που ξεκινάνε από μόλις 5€ και οι εκλεκτές του γεύσεις. Δοκιμάστε pasta Ravioli.

Holmes Burgers: Για τους λάτρεις των burger, αυτό είναι το μαγαζί που ψάχνετε. Λαχταριστά burger, για όσους δεν συμπαθούν τα θαλασσινά, που ξεκινάνε μόνο από 3€. Υπάρχει μεγάλος κατάλογος και αρκετά συνοδευτικά όλα σε χαμηλές τιμές.

Καφέ Trianon: Το μέρος που θα πας για να απολαύσεις τον καφέ και το γλυκό σου, ενώ παράλληλα θα παίρνεις μια γεύση της χλιδής της παλιάς Αλεξάνδρειας. Κάποτε είχε θαμώνες πολλούς Έλληνες, ενώ ήταν και το αγαπημένο στέκι του Καβάφη.

Τέλος το πιο γνωστό Αλεξανδρινό σνακ είναι η Fresca. Μια γκοφρέτα με γέμιση από μέλι και ξηρούς καρπούς. Μπορείτε να το βρείτε σε πολλά μαγαζιά στο κέντρο της πόλης, καθώς επίσης και σε πλανόδιους πωλητές.

Χρήσιμα Sites & Apps

Τα τελευταία χρόνια που ταξιδεύουμε έχουμε ξεχωρίσει κάποιες εφαρμογές, που χρησιμοποιούμε πριν από κάθε ταξίδι μας ή και κατά την διάρκεια αυτού. Τις έχουμε επιλέξει έναντι άλλων, για την εγκυρότητα τους, την ευκολία χρήσης και την ποικιλία σε επιλογές που έχουν. Αναφέρουμε παρακάτω αναλυτικά ποιες είναι αυτές μαζί με τα χαρακτηριστικά τους.

Booking.com 

Πληθώρα επιλογών από καταλύματα για διαμονή ανά τον κόσμο. Βαθμίδες ταξιδιώτη ανάλογα με τις κρατήσεις που έχετε κάνει, μοναδικές εκπτώσεις, προσφορές και Promo Codes για εσάς και τους φίλους σας. Ξεκινήστε τις κρατήσεις και ανακαλύψτε όλες τις δυνατότητες. Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές για διαμονή στην Αλεξάνδρεια εδώ.

Air Bnb 

Με περισσότερες από 1 εκατομμύριο ιδιοκτησίες ανά τον κόσμο οι επιλογές δεν τελειώνουν ποτέ, ιδανικό για low budget ευκαιρίες ακόμη και σε ακριβούς προορισμούς. Επιπλέον επειδή φιλοξενεί στον ιστότοπο του σπίτια ή βίλες κατοίκων σε κάνει να νιώθεις πιο οικεία με τον εκάστοτε προορισμό.

Hotels.com 

Η Hotels.com είναι κορυφαίος πάροχος ξενοδοχειακών καταλυμάτων παγκοσμίως, προσφέροντας υπηρεσίες κρατήσεων μέσω του δικού της δικτύου τοπικών ιστότοπων. Μόλις φτάσετε τις 10 διανυκτερεύσεις, θα έχετε μια δωρεάν διανυκτέρευση την οποία μπορείτε να εφαρμόσετε κατά το checkout. Ωστόσο, μπορείτε να κερδίσετε πολλαπλές δωρεάν διανυκτερεύσεις συνεχίζοντας να κάνετε κρατήσεις με την Hotels.com. Η πλατφόρμα παρέχει στους ταξιδιώτες μία από τις ευρύτερες επιλογές καταλυμάτων στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων τόσο ανεξάρτητων όσο και μεγάλων αλυσίδων ξενοδοχείων, καθώς και αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων. Βρείτε τις καλύτερες προσφορές σε καταλύματα εδώ.

Trip Advisor 

Το Tripadvisor, βοηθάει εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε μήνα να κάνουν το κάθε τους ταξίδι μοναδικό και αξέχαστο. Οι ταξιδιώτες σε όλον τον κόσμο χρησιμοποιούν τον ιστότοπο και την εφαρμογή του Tripadvisor για να περιηγηθούν σε χιλιάδες κριτικές και γνώμες για ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπειρίες, αεροπορικές εταιρείες και κρουαζιέρες. Είτε σχεδιάζουν ένα ταξίδι, είτε βρίσκονται ήδη σε αυτό, οι ταξιδιώτες απευθύνονται στο Tripadvisor για να συγκρίνουν χαμηλές τιμές σε ξενοδοχεία, πτήσεις και κρουαζιέρες, να κάνουν κράτηση σε δημοφιλείς περιηγήσεις και αξιοθέατα, καθώς επίσης και να κρατήσουν τραπέζια σε εξαιρετικά εστιατόρια. Περισσότερες πληροφορίες για διαθεσιμότητες, τιμές και κρατήσεις δείτε εδώ.

Omio.com 

Ότι χρειάζεστε είναι ένα κλικ μακριά. Βρείτε τις καλύτερες προσφορές από γνωστές εταιρείες ανά χώρα, για δρομολόγια τρένων, λεωφορείων, αεροπλάνων και πλοίων. Μεταφερθείτε σε χιλιάδες προορισμούς, σε πόλεις και χώρες στον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Την χρησιμοποιούμε συχνά όταν ήδη βρισκόμαστε στο εξωτερικό και θέλουμε να επισκεφτούμε κάποια γειτονική χώρα ή πόλη. Βρείτε τα δρομολόγια που σας ενδιαφέρουν εδώ.

Skyscanner

Το πρώτο μέρος που κάθε ταξιδιώτης συμβουλεύεται πριν από κάθε ταξίδι του. Άμεση και γρήγορη σύγκριση τιμών από αεροπορικές ανά τον κόσμο. Λατρεύουμε το φίλτρο “προς οποιοδήποτε προορισμό” που μας παραθέτει σε αύξουσα σειρά τους πιο οικονομικούς προορισμούς για τις ημερομηνίες που έχουμε θέσει. Η καλύτερη λύση για οργάνωση και booking ταξιδιού την τελευταία στιγμή. Για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων δείτε εδώ.

GetYourGuide 

Ένα site για όσους λατρεύουν τις δραστηριότητες και τις εξορμήσεις ή ακόμη και τις επισκέψεις σε μουσεία. Όλες οι διαθέσιμες δραστηριότητες ανά τον κόσμο μαζεμένες σε ένα μέρος ανά ημέρα και ώρα. Προσοχή στις αξιολογήσεις προς αποφυγή τυχών παρεξηγήσεων, είτε με τις παροχές, είτε με την διεξαγωγή της εκάστοτε δραστηριότητας. Το έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές σε Αφρική, Αμερική, Ευρώπη και Ασία χωρίς κανένα πρόβλημα. Βρείτε διαθέσιμα τουρ και δραστηριότητες για την Αλεξάνδρεια εδώ.

Discover Cars

Για ενοικίαση αυτοκινήτου στις χαμηλότερες τιμές. Με παροχή υπηρεσιών σε περισσότερες από 150 χώρες, με πολλές προσφορές και συνεχόμενη υποστήριξη σε 12 διαφορετικές γλώσσες. Βρείτε την καλύτερη rent a car επιλογή για εσάς εδώ.

SafetyWing

Ταξιδιωτική ασφάλεια σχεδιασμένη για digital nomads, remote workers και άτομα που ταξιδεύουν συχνά. Σε αντίθεση με άλλες διεθνείς ταξιδιωτικές ασφάλειες, διαθέτει παγκόσμια κάλυψη με μηνιαία χρέωση. Η εταιρεία προσφέρει ορισμένα πακέτα ασφάλισης, όπως το nomads insurance, remote health κτλ. Βρείτε ποιο πακέτο σας ταιριάζει καλύτερα εδώ.

Hotel Tonight

Εδώ θα βρείτε εκπληκτικές εκπτώσεις τελευταίας στιγμής σε άδεια δωμάτια που έχουν ξεμείνει ελεύθερα στα ξενοδοχεία. Είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση και δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να κάνετε κράτηση. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση ανά πόλη ή αξιοθέατο ή από το χάρτη. Στην συνέχεια μπορείτε να κάνετε έλεγχο σε κριτικές και  φωτογραφίες άλλων ταξιδιωτών για να είστε σίγουροι για την φερεγγυότητα του δωματίου. Διαθέτει επίσης 24/7 εξυπηρέτηση πελατών. Εάν έχετε κολλήσει σε ένα μέρος και χρειάζεστε ένα δωμάτιο τελευταία στιγμή αυτή είναι η τέλεια εφαρμογή για εσάς.

City Maps 2Go

Χάρτες εκτός σύνδεσης για ταξίδια, πεζοπορίες, ορεινή ποδηλασία και άλλα. Ένα απαραίτητο app για κάθε εξόρμηση, δραστηριότητα ή ακόμη και απλή περιήγηση στο εξωτερικό. Μπορείτε να κατεβάσετε μόνο έναν χάρτη πόλης ανά χώρα, ενώ παλιά υπήρχε η δυνατότητα και για δεύτερο. Για επιπρόσθετο χάρτη θα χρειαστεί να πληρώσετε. Εναλλακτικά, αυτό που κάνουμε εμείς είναι μόλις τελειώσετε με τον χάρτη της πόλης που θέλετε τον σβήνετε και κατεβάζετε εκ νέου άλλο.

Μπορείτε να μαρκάρετε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος πάνω στο χάρτη της πόλης που θα επισκεφθείτε. Είτε αξιοθέατα, είτε μαγαζιά και να δείτε πόσο απέχετε και πως θα κατευθυνθείτε προς τα εκεί. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως δεν χρειάζεστε σύνδεση στο διαδίκτυο, αν και κάποιες φορές μπορεί να φάει τα κολλήματα του. Ωστόσο είναι αρκετά αξιόπιστη και χρήσιμη εφαρμογή.

EXTRA TIP: Όταν μαρκάρετε τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος πριν το ταξίδι σας, μπορείτε περίπου να δείτε και σε ποια περιοχή θα χρειαστεί να κλείσετε δωμάτιο. Για να είστε όσο το δυνατό πιο κοντά σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος.

iVisa.com

Μπορείτε να συμπληρώσετε την χώρα καταγωγή σας, αλλά και τον προορισμό σας και άμεσα να δείτε όλα τα απαραίτητα έγγραφα προς έκδοση. Δυνατότητα αίτησης για ηλεκτρονική βίζα, για παραλαβή βίζας κατά την άφιξη στο αεροδρόμιo και για πιθανά έγγραφα υγείας. Για κάποιες χώρες υπάρχει και η δυνατότητα για ανανέωση διαβατηρίου. Όλα τα παραπάνω χωρίς να χάσετε χρόνο στις πρεσβείες, από την ευκολία του υπολογιστή σας. Κάντε την αίτηση σας εδώ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2020-2022 - All rights reserved | Created with by Crazy Lemon